5.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 6:03

Papa Francisc a recunoscut miracolele Maicii Tereza. Ce decizie a luat Vaticanul

spot_img

Papa Francisc a semnat decretul care recunoaște un al doilea miracol atribuit maicii Tereza, deschizând calea canonizării, anul viitor, a acestei femei care și-a dedicat întreaga viață îngrijirii săracilor în India și în întreaga lume, a anunțat vineri Vaticanul.

Nascută în 1910, într-o familie albaneză din Macedonia, s-a călugărit la vârsta de 18 și a fost trimisă să predea în India. Maica Tereza și-a părăsit comunitatea pentru a fonda în 1950 propria sa congregație, Misionarii Carității.

Și-a consacrat viața “celor mai săraci dintre săraci”, bolnavilor și muribunzilor, întâi în Calcutta și apoi în întreaga lume. A primit premiul Nobel pentru pace în 1979 și a murit la Calcutta în 1997.
Dupa recunoașterea, în 2002, a unui prim miracol care a permis beatificarea sa în 2003 – un record de rapiditate – Vaticanul a recunoscut caracterul miraculos al vindecării, în 2008, a unui inginer brazilian în vârstă de 35 de ani și care suferea de multiple tumori la creier.
Maica Tereza a avut și critici, care i-au reproșat că nu se interesa foarte mult se originea donațiilor pe care le primea dar și opoziția feroce față de contracepție și avort.