19.6 C
București
duminică, 25 iulie 2021 - 5:52

Papa Francisc, prima vizită în România

spot_img

Klaus Iohannis îl va invita pe suveranul pontif, pe care îl așteaptă în 2018

Papa Francisc 

Papa Francisc ar putea veni în România în 2018, an în care România modernă împlinește 100 de ani. Invitația va fi lansată de preşedintele Klaus Iohannis, care efectuează, joi, o vizită în Italia cu ocazia participării României la expoziţia internațională EXPO Milano 2015.

Klaus Iohannis va petrece două zile la Vatican unde se va întâlni cu Papa Francisc pe care doreşte să îl invite în România.

Expoziţia de la Milano este cel mai mare eveniment organizat vreodată pe această temă. România participa la expoziţie cu un pavilion naţional pe care îl voi vizita cu mare interes.

Ulterior, mă voi întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii romaneşti din nordul Italiei. Mâine şi poimâine mă voi afla la Sfântul Scaun unde mă voi întâlni cu Sanctitatea sa Papa Francisc.

Este prima vizită la acest nivel de la pontificatul Papei Francisc. Mâine, 15 mai aniversam 25 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice intre România şi Sfântul Scaun. România vrea să aprofundeze colaborarea cu Sfântul Scaun pentru dialogul inter-religios

Klaus Iohannis

El a anunţat şi că îl va invita pe Papa Francisc în România şi spera că vizita acestuia să aibă loc în 2018, anul în care România modernă împlineşte 100 de ani.

Vom avea un schimb de opinii pe teme bilaterale şi internaţionale. Voi adresa o invitaţie Papei Francisc de a vizita România. BOR susţine 100% acest demers. Dorinţa noastră ar fi să se realizeze în anul 2018, anul în care sărbătorim 100 de ani de existenţa a României moderne”, a spus Iohannis.

Valeriu Motoc