-1.3 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 9:09
No menu items!

Papa Francisc, mesaj de condoleanțe pentru victimele tornadelor din SUA

spot_img

Papa Francisc a transmis, luni, un mesaj de condoleanţe pentru victimele tornadelor din Statele Unite, soldate cu zeci de morţi şi pagube uriaşe, şi a mulţumit echipelor de salvare pentru eforturile lor, relatează EFE.

În mesajul transmis de secretarul de stat Pietro Parolin monseniorului José H. Gómez, arhiepiscop de Los Angeles şi preşedinte al Conferinţei episcopale a Statelor Unite, papa se declară “îndurerat la aflarea impactului devastator al acestor tornade asupra centrului şi sudului SUA din ultimele zile”.

“Mulțumirile se îndreaptă către echipele de salvare, pentru eforturile depuse şi tuturor celor implicaţi în acordarea de îngrijiri celor răniţi, familiilor îndoliate şi celor rămaşi fără acoperiş”,

“Cel Atotputernic să aducă odihnă veşnică celor care au pierit, consolare celor care îi plâng şi putere tuturor celor afectaţi de această tragedie cumplită”, a transmis Sfântul Părinte.

Papa i-a inclus în gândurile sale şi a invocat puterea divină pentru toţi cei implicaţi în marea muncă de recuperare şi de reconstrucţie şi pe cei care dau dovadă de forţă, generozitate şi perseverenţă pentru a-i ajuta pe fraţii lor.

Seria de tornade de o violenţă nemaivăzută a devastat sâmbătă dimineaţă şase state din SUA şi a lăsat în urmă zeci de morţi şi un număr nedeterminat de dispăruţi, provocând totodată distrugeri care au afectat populaţii întregi şi au produs pagube incomensurabile.

Tornadele, care a început vineri noapte, au lovit cu forţă statele Arkansas, Illinois, Kentucky, Missouri, Mississippi şi Tennessee, provocând cel puţin 83 de morţi, potrivit unui bilanţ provizoriu.

Potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS), au fost raportate 37 de tornade în diferite state.