3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 19:28
No menu items!

Papa Francisc: Lumea este în război

spot_img

Lumea “este în război pentru că a pierdut pacea”, a apreciat, miercuri, Papa Francisc în avionul care îl conducea spre Cracovia.  Papa a precizat că nu este vorba despre un “război al religiilor”, transmite EFE citată de Agerpres. 

“Nu ne este teamă să o spunem: lumea este în război pentru că a pierdut pacea”, a declarat Suveranul Pontif în fața jurnaliștilor care îl însoțesc în Polonia.

El a precizat că este vorba despre “un război de interese, pentru bani, pentru resursele naturale, pentru dominarea popoarelor“. “Dar nu este un război al religiilor, pentru că toate religiile doresc pacea”, a subliniat Sfântul Părinte.

Pe aeroportul Cracovia – Balice, la scara avionului Papa Francisc a fost întâmpinat de președintele Poloniei, Andrzej Duda, de soția acestuia, Agata Kornhauser-Duda, și de arhiepiscopul de Cracovia, Stanislaw Dziwisz, însoțiți de doi copii în costume poloneze. După ce au fost intonate imnurile Vaticanului și Poloniei, Papa a fost salutat de prim-ministrul Beata Szydlo.

Până duminică, Suveranul Pontif are o agendă de activități în sudul Poloniei, în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul Zilelor Mondiale ale Tineretului.

R.D.