1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 2:35
No menu items!

Papa Francisc l-a primit pe Barack Obama la Vatican

spot_img

 papa francisc

Papa Francisc l-a primit joi dimineaţa la Vatican pe preşedintele american Barack Obama, aceasta fiind prima întâlnire între cei doi de la alegerea Suveranului Pontif argentinian în martie 2013, informează AFP.

În cadrul întâlnirii care are loc în contextul în care Obama, la fel ca și Papa Francisc, luptă împotriva inegalităţilor, cei doi vor aborda teme precum lupta împotriva inegalităţilor, crizele importante la nivel mondial şi probleme ce ţin de societate în Statele Unite.

Ulterior, preşedintele american urmează să îi întâlnească pe preşedintele italian Giorgio Napolitano şi pe premierul Matteo Renzi.

“Primul an al Papei Francisc (la conducerea Bisericii Catolice) a fost o sursă de inspiraţie pentru preşedinte, la fel ca pentru mulţi oameni din lume”, a declarat adjunctul consilierului prezidenţial pentru Securitate Naţională Ben Rhodes.

Mesajul de “solidaritate, egalitate” al Papei a rezonat “în rândul catolicilor, dar şi în rândul unor persoane de alte religii”, a adăugat Rhodes.

Pentru cei doi lideri, audienţa de joi “va fi ocazia de a se cunoaşte personal”, iar Obama doreşte “să-l audă pe Papă vorbind despre ceea ce încearcă să facă în lume şi să-şi exprime admiraţia”, potrivit aceleiaşi surse.

Obama se va întâlni, de asemenea, cu noul premier Matteo Renzi şi cu preşedintele Giorgio Napolitano şi va efectua o vizită la Colosseum.

“Vin la Roma să-l ascult pe Papă. Gândirea sa este preţioasă pentru a înţelege cum să câştigi provocarea împotriva sărăciei”, a declarat Obama, într-un interviu pentru ziarul Corriere della Sera, potrivit unor fragmente publicate miercuri seara, imediat după sosirea preşedintelui american în Italia.

“Papa ne propune provocări. Ne imploră să ne amintim de oameni, familii, săraci”, a continuat el, subliniind că Suveranul Pontif “ne invită să ne oprim pentru a reflecta la demnitatea omului”.

Preşedintele a declarat că vrea să audă propunerile Papei “în vederea limitării inegalităţilor în distribuirea veniturilor”. “Punându-ne în mod constant la baza zidului justiţiei sociale, el ne arată riscul de a ne obişnui cu inegalităţile extreme până la a le considera normale”, a spus Obama în acest interviu acordat la Bruxelles.

 

C.A.