1.1 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023 - 13:49
No menu items!

Papa Francisc, despre războiul din Ucraina: „Un regres macabru al omeniei”

spot_img

Papa Francisc a afirmat, duminică, adresându-se credincioşilor strânşi în Piaţa Sf. Petru, că războiul din Ucraina este „un regres macabru al omeniei”.

Suveranul Pontif a menţionat că invazia din Ucraina l-a făcut să sufere şi să plângă. El a făcut un apel ca oamenii blocaţi în oţelăria din Mariupol să poată fi evacuaţi prin coridoare umanitare.

Reuters notează că Papa Francisc a criticat implicit Rusia, spunând că Mariupolul a fost „bombardat şi distrus într-un mod barbar”.

Apelul Suveranului Pontif la rugăciune pentru pace în Ucraina, potrivit vaticannews.va:

„Începe astăzi luna dedicată Maicii lui Dumnezeu. Aş vrea să-i invit pe toţi credincioşii şi toate comunităţile să se roage în fiecare zi de mai rozariul pentru pace. Gândul se îndreaptă imediat către oraşul ucrainean Mariupol, Oraşul Mariei, bombardat şi distrus în mod barbar. Chiar acum, chiar de aici, reînnoiesc cerinţa de a fi predispuse coridoare umanitare sigure pentru persoanele încercuite în oţelăria acestui oraş. Sufăr şi plâng, gândindu-mă la suferinţele populaţiei ucrainene, în special la cei mai slabi, la bătrâni şi copii. Ajung chiar ştiri înfricoşătoare despre copii expulzaţi şi deportaţi. Şi în timp ce asistăm la acest regres macabru al omeniei, mă întreb, împreună cu numeroase persoane neliniştite, dacă se caută cu adevărat pacea, dacă există voinţa de a evita o continuă escaladare militară şi verbală, dacă se face tot posibilul pentru ca armele să tacă. Vă rog, să nu ne resemnăm la logica violenţei, la spirala perversă a armelor! Să se păşească pe calea dialogului şi a păcii! Să ne rugăm.”

Raluca Dan