16.5 C
București
joi, 23 mai 2024 - 0:34
No menu items!

Papa Francisc, apel pentru pace: „Destul cu războiul!”

spot_img

În încheierea rugăciunii Regina Coeli de duminică, Papa Francisc a făcut un apel pentru oprirea violențelor din Orientul Mijlociu, cerând tuturor națiunilor să ajute eforturile de negociere și de pace, ajutându-i în același timp pe cei care suferă în Gaza.

Papa Francisc a făcut un apel duminică, în încheierea rugăciunii Regina Coeli, când a cerut oprirea oricăror acțiuni care ar putea alimenta „spirala violenței” din Orientul Mijlociu, care riscă să arunce regiunea într-un război și mai mare.

Papa a spus că urmărește cu „rugăciune și îngrijorare, chiar durere” știrile sosite în ultimele ore despre înrăutățirea situației din Israel în urma intervenției Iranului. El a subliniat că nimeni nu ar trebui să amenințe existența altora și că, în schimb, toate națiunile ar trebui „să fie de partea păcii”, ajutându-i pe israelieni și palestinieni să trăiască în două state, unul lângă altul, în siguranță. El a adăugat: „este dorința lor profundă și legitimă și este dreptul lor! Două state vecine”.

Criza umanitară din Gaza

Papa a reînnoit apelul său pentru încetarea focului în Gaza și pentru ca drumul negocierilor să fie urmat „cu determinare”. Amintind suferințele populației din Gaza, „cufundată într-o catastrofă umanitară”, el a cerut să se depună toate eforturile pentru a le ușura suferința. El s-a rugat ca „ostaticii răpiți acum câteva luni să fie eliberați imediat!”.

„Atâta suferință! Să ne rugăm pentru pace. Gata cu războiul, gata cu atacurile, gata cu violența! Da la dialog și da la pace!”

Suveranul Pontif a rostit, de asemenea, rugăciuni pentru copiii din întreaga lume care suferă din cauza numeroaselor războaie, menționând în special Ucraina, Palestina, Israel, Myanmar. El a făcut apel la toată lumea să se roage pentru ei și pentru pace în lumea noastră.

Vorbind despre povara pe care o poartă copiii din cauza războiului, Papa a amintit, de asemenea, că în perioada 25-26 mai, Biserica va marca prima Zi Mondială a Copilului. Salutându-i pe copiii prezenți în Piața Sfântul Petru din Vatican și pe cei care îi urmăresc în întreaga lume, le-a mulțumit pentru eforturile lor de a promova această zi și i-a asigurat de accmopanirea sa în rugăciune, în timp ce se îndreaptă spre eveniment cu pregătirile în curs. El a spus că îi așteaptă și i-a încurajat să împărtășească bucuria și dorința lor pentru o lume mai bună, o lume în pace.

Elena Cristea