8.3 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 2:28

Papa Francisc a asistat la procesiunea Drumul Crucii doar alături de câţiva credincioşi şi copii

Papa Francisc a asistat, vineri seară, la procesiunea Drumul Crucii în Piaţa Sfântul Petru doar alături de câţiva credincioşi şi copii italieni. Este pentru al doilea an consecutiv când procesiunea are loc fără prezenţa publicului, din cauza pandemiei de coronavirus.

 
Vinerea Mare marchează ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit şi a murit. Procesiunea Via Crucis (Drumul Crucii) reface ultimele ore ale drumului spre Golgota, iar în cadrul ei au loc 14 opriri.
 
Fiecare oprire a fost ilustrată cu desene realizate de copii.
 
La prima oprire, care aminteşte de condamnarea a moarte al lui Iisus de către Pilat din Pont, un băieţel a povestit: “Când eram la un curs de pregătire, Marc, un copil din clasa mea, a fost acuzat că a furat mâncarea altui coleg. Ştiam că nu e aşa, dar nu am spus nimic. De fiecare dată când îmi aduc aminte de acest lucru, îmi este ruşine. M-am spălat pe mâini. Astăzi, regret enorm acest lucru”.
 
Suveranul Pontif va oficia slujba de Înviere în Bazilica Sfântul Petru, iar duminică, slujba de Paşte se va desfăşura în acelaşi lăcaş de cult pustiu, de unde Papa Francisc va rosti tradiţionalul mesaj “Urbi et Orbi”.
 

Sura Foto: Matteo Nardone/Pacific Press/ Profimedia