2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 12:30
No menu items!

Papa Francisc şi Vladimir Putin, întâlnire la Vatican. Cei doi s-au pronunțat pentru o soluție prin negocieri în criza siriană

spot_img

POPE-PUTIN_2745743b

Papa Francisc și președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-au pronunțat luni pentru “privilegierea căii negocierilor” în scopul identificării unei soluții pașnice pentru conflictul din Siria, a anunţat Sfântul Scaun în urma primei lor întâlniri, conform AFP.

Cei doi au pledat pentru “o soluție care să privilegieze calea negocierilor și să implice diferitele componente etnice și religioase, recunoscându-le rolul indispensabil în societate”, potrivit unui comunicat al Vaticanului.

În cadrul discuțiilor cei doi au abordat problema crizelor din diferite părți ale lumii, situația creștinilor din Orient, fie ei catolici sau ortodocși, cooperarea culturală, raporturile dintre Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă Rusă, precum și poziția Vaticanului și a Rusiei în diferite organizații internaționale și europene.

Vaticanul și Rusia și-au reluat relațiile diplomatice depline din 2009, după o lungă perioadă de răceală și uneori chiar de ostilitate în perioada comunistă.

C.A.