32.4 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 18:59
No menu items!

Papa cere un armistiţiu de Paşte în Ucraina: ”Lăsaţi armele jos!”

spot_img

Papa Francisc a făcut apel, duminică, la un armistiţiu încheiat de Paşte între Rusia şi Ucraina, care să ducă şi la negocieri pace, în cadrul slujbei susţinute în Duminica Floriilor Paştelui Catolic, în Piaţa Sfântul Petru, de la Vatican.

”Lăsaţi armele jos!” a subliniat suveranul pontif la sfârşitul unei slujbe susţinute în Duminica Floriilor Paştelui Catolic pentru zeci de mii de oameni în Piaţa Sfântul Petru, de la Vatican.

”Să înceapă un armistiţiu de Paşte. Dar nu pentru a se reînarma şi a relua lupta, ci un armistiţiu pentru a ajunge la pace prin negocieri reale”, a spus Papa Francisc.

Suveranul pontif argentinian a deplâns utilizarea violenţei, amintind de martiriul lui Iisus din Nazaret: „Când se recurge la violenţă, nu mai ştim nimic despre Dumnezeu, care este Tatăl, şi nici despre ceilalţi, care sunt fraţi”, a avertizat el.

”Uităm de ce ne aflăm pe lume şi comitem cruzimi absurde. O vedem în nebunia războiului, unde Hristos este din nou răstignit”, a denunţat el.

Şi a continuat: „El este răstignit în refugiaţii care fug de bombe cu copii în braţe. El este răstignit în bătrânii care sunt abandonaţi la moarte, în tinerii lipsiţi de viitor, în soldaţii trimişi să-şi ucidă fraţii”.

                                                                                                                  Adina Silav