28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 16:01
No menu items!

Papa Benedict al XVI-lea vorbește despre starea sa de sănătate în primul interviu acordat după retragere

spot_img

 Papa Benedict al XVI-lea vorbește despre starea sa de sănătate în primul interviu după retragere

Papa emerit Benedict al XVI-lea afirmă, în primul interviu acordat după trei luni de la retragerea sa din fruntea Bisericii Catolice, că se simte bine, se roagă şi citeşte, potrivit ediţiei online a ziarului Bild Zeitung.

„Trăiesc ca un călugăr. Mă rog şi citesc. Sunt bine”, a declarat fostul Papă german, în vârstă de 86 de ani, infirmând astfel zvonurile potrivit cărora starea sa de sănătate ar fi precară.

Jurnalistul Albert Link, care l-a vizitat la mănăstirea de la Vatican afirmă că Benedict „a fost isteţ, interesant şi amuzant ca întotdeauna”. Albert Link a adăugat că „papa emerit și-a păstrat calmul, voioşia şi încrederea în credinţa sa creştină”.

Benedict al XVI-lea (Joseph Ratzinger) a demisionat la 28 februarie, afirmând că „nu mai are forţa” să conducă Biserica Catolică, fiind primul Papă în ultimii 700 de ani care recurge la acest gest.

După demisie, fostul Suveran Pontif s-a instalat la mănăstrirea de la Vatican, la doar câteva sute de metri distanţă de succesorul său, Papa Francisc.

C.I.