9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 11:25
No menu items!

Papa Benedict al XVI-lea, ultima audiență generală

spot_img

 Papa Benedict al XVI-lea, ultima audiență generală

Papa Benedict al XVI-lea îşi ia rămas bun de la credincioşii şi pelerinii reuniţi miercuri în Piaţa Sf.Petru pentru ultima audienţă publică.

Zeci de mii de credincioşi din toată lumea sunt deja în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican şi aşteaptă să îşi ia rămas bun de la Suveranul Pontif, în vârstă de 85 de ani, care a anunţat la 11 februarie că din motive de sănătate, nu iși mai poate îndeplini atribuţiile.

Pentru participarea la audienţă au fost rezervate 50.000 de bilete, iar zeci de mii de persoane se vor afla în exterior, fără bilete, în piaţă şi pe Via della Conciliazione, bulevardul care conduce la Vatican.

Joseph Ratzinger va face miercuri un tur mai lung decât de obicei cu papa-mobilul, iar în ziua următoare, după ce îi va saluta pe cardinali, va părăsi Vaticanul, fără ceremonie, pentru a se retrage în rugăciune şi studiu, cu titlul de “Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, papă emerit”, la reşedinţa de vară din Castel Gandolfo.

Salutul adresat joi credincioşilor din dioceza Albano din balconul palatului din Castel Gandolfo va fi ultimul act public, Papa Benedict al XVI-lea punând capăt funcţiilor sale, joi, la ora 19.00 GMT.

C.I.