7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 0:37
No menu items!

Panseluțele, iarba și întreținerea spațiilor verzi costă 8 milioane de euro în Brașov

spot_img

Primarul George Scripcaru a parafat contractul pentru serviciile de amenajare și ]ntreținere a zonelor verzi

George-Scripcaru

Primăria Brașov a bătut în cuie licitația pentru serviciile de amenajare și întreținere zone verzi în Municipiul Brașov, în valoare de aproximativ 28,49 milioane de lei, fără TVA. Fericiții câștigători ai contractului acord-cadru, pentru următorii 4 ani, sunt patronii Purline Impex, aceeași firmă care în ultimii ani s-a ocupat de toate contractele pe spațiile verzi din Brașov.

Primăria condusă de vicele democrat-liberal George Scripcaru nu a organizat licitație electronică, iar criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut. Potrivit newsbv.ro, în spatele Purline Impex, firma care se va ocupa încă patru ani de „amenajare-întreținere de spații verzi, plante, bulbi, rădăcini, butași și altoaie”, se află fundația Osana, care se ocupă cu promovarea valorilor creştine.

Conform anunțului de licitație, Purline Impex se va ocupa de servicii de amenajare și întreținere zone verzi prin aplicarea de tehnologii specifice și achizitia de material dendrofloricol necesar amenajării acestora în Municipiul Brașov. Firma administrată de fundația Osana va desfășura operațiuni specifice de întreținere a parcurilor, scuarurilor și a zonelor verzi, cum ar fi degajarea terenului de corpuri straine, întreținere curățenie, măturat alei și trotuare aferente zonelor verzi, curățat spații verzi cu grebla, defrișarea suprafețelor de tufișuri și arbuști cu diametrul de pâna la 6 cm și curățat șanțuri. Purline Impex se ocupă și de udat plantații, arbori, arbuști și gazon din aliniamente, parcuri și scuaruri cu cisternă, plivit buruieni din aliniamentele de garduri vii și tunderea manuală a gardului viu.

Ștefan Etveș