miercuri, 3 iunie 2020 - 13:58

Pandișpan cu mere și scorțișoară

Un banal medicament interzis la început de pandemie este introdus acum în teste noi

La final  de pandemiei de coronavirus, în timp ce majoritatea țărilor ridică restricțiile severe impuse timp de mai multe luni, medicii continuă testele și...

OMS îi pune la colț pe medicii italieni care arată că SARS-CoV-2 nu mai poate ucide

Dr. Alberto Zangrillo, șeful terapiei intensive la spitalul San Raffaele din Milano, în Lombardia (epicentrul izbucnirii coronavirusului din Italia), a provocat duminică agitație, spunând...

Cum a dispărut SARS-CoV-2 din Wuhan?

O campanie de testare masivă derulată de autorităţile chineze la Wuhan, focarul iniţial al pandemiei de COVID-19, a reuşit să identifice 300 de pozitivi...

Acuzații de cenzură în USR

Senatorul USR Florina Presadă îl acuză pe colegul său de partid, deputatul Claudiu Năsui, că i-a cenzurat opiniile și i-a interzis să scrie pe...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 4 mere (500 gr),
  • 140 gr făină,
  • 80 gr zahăr pudră,
  • 40 gr zahăr tos,
  • 6 ouă,
  • 10 ml ulei,
  • 5 gr praf de copt,
  • 1 ml esență vanilie,
  • ½ lămâie,
  • ¼ linguriță scorțișoară,
  • sare.

Mod de preparare:

Spălăm merele și le curățăm de coajă, îndepărtăm semințele, le tăiem cuburi și le amestecăm cu zahăr tos. Stropim cu zeama de lămâie și le amestecăm, astfel încât zahărul să se distribuie pe toate bucățile de măr.

Ouăle se separă astfel: gălbenușurile se vor bate cu zahărul pudră până când capătă consistența unei creme, apoi se adaugă esența de vanilie și uleiul și se amestecă în continuare. Albușurile se vor bate spumă, cu puțină sare, până ce vor crește în volum și nu se mai desprind de vasul în care au fost bătute.

Peste gălbenușurile bătute cu zahăr se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Puțin câte puțin, făra a forma cocoloașe.

pandispan

Albulșurile spumă se vor adăuga cremei de gălbenușuri. Se amestecă apoi compoziția cu o spatulă sau cu lingura de lemn, ușor, de jos în sus. Astfel, pandișpanul va fi mai pufos.

Se tapetează fundul tăvii cu hârtie de copt, iar marginile acesteia se vor unge cu unt din belșug. Se așează în tavă cuburile de măr pudrate cu scorțișoară și peste ele se toarnă aluatul. Scuturăm puțin tava, pentru a elimina o parte din bulele de aer formate în aluat și o introducem la cuptorul încălzit la 165 grade pentru 25-30 minute.

După ce pandișpanul s-a copt, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească la temperatura camerei. Abia după ce s-a răcit se poate scoate din tava în care a fost copt.

pandispan3

Poate fi servit ca atare sau cu sirop de fructe.

pandispan2

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

Ordonanța care privatiza Sănătatea, declarată neconstituțională

Curtea Constituțională a stabilit, marți seară, că OUG 25/ 2020 care prevedea liberalizarea programelor naționale de sănătate este neconstituțională în ansamblul său, fiind adoptată...

Toți deputații ALDE au trecut la PSD

Grupul deputaților ALDE din Camera Deputaților s-a afiliat la cel al social-democraților, a anunțat purtătorul de cuvânt al formațiunii, Varujan Vosganian, la începutul ședinței...

Tot mai puține cazuri grave de COVID-19, în România. Când revine viața la normal

O revenire la viața de dinainte de pandemie este posibilă spre sfârșitul verii, susține ministrul Sănătății, dar cu anumite obiceiuri sanitare continuate. Nelu Tataru,...

SUA: 700 de arestări, polițiști împușcați și Garda Națională, încolonată pentru testare COVID-19

Protestatarii pașnici sfidează starea de asediu și atacurile vandalilor, ieșind pe străzile marilor orașe americane, cu ecranele telefoanelor aprinse. Președintele Trump se confruntă cu...

Gordon Brown îl atacă dur pe Trump și cere reacția rapidă a liderilor mondiali

Gordon Brown, fost premier al Marii Britanii, avertizează cu privire la „repetarea anilor 30” în prognoza mondială sumbră pentru perioada de după pandemie, din...