vineri, 14 august 2020 - 12:10

Pandișpan cu mere și scorțișoară

Raport oficial: România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE. TABEL

România este pe primul loc în răspândirea epidemiei de COVID-19 în Uniunea Europeană, potrivit unui raport publicat de Centrul European de Prevenire și Control...

Bani în plus pentru serviciile secrete la rectificarea bugetară

Veniturile bugetului de stat se diminuează, pe sold, cu suma de 289,4 milioane lei, conform proiectului rectificării bugetare. Cheltuielile se majorează cu suma de...

Ludovic Orban: Vom crește pensiile doar cu 14%. Atât se poate

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul va adopta vineri ordonanța de urgență prin care punctul de pensie va crește cu „un procent consistent...

Premierul Italiei şi şase miniştri, cercetaţi penal pentru gestionarea pandemiei de coronavirus

Premierul Italiei şi şase miniştri sunt cercetaţi penal pentru cum au gestionat pandemia de coronavirus. Cabinetul condus de Giuseppe Conte a fost anunțat, joi,...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 4 mere (500 gr),
  • 140 gr făină,
  • 80 gr zahăr pudră,
  • 40 gr zahăr tos,
  • 6 ouă,
  • 10 ml ulei,
  • 5 gr praf de copt,
  • 1 ml esență vanilie,
  • ½ lămâie,
  • ¼ linguriță scorțișoară,
  • sare.

Mod de preparare:

Spălăm merele și le curățăm de coajă, îndepărtăm semințele, le tăiem cuburi și le amestecăm cu zahăr tos. Stropim cu zeama de lămâie și le amestecăm, astfel încât zahărul să se distribuie pe toate bucățile de măr.

Ouăle se separă astfel: gălbenușurile se vor bate cu zahărul pudră până când capătă consistența unei creme, apoi se adaugă esența de vanilie și uleiul și se amestecă în continuare. Albușurile se vor bate spumă, cu puțină sare, până ce vor crește în volum și nu se mai desprind de vasul în care au fost bătute.

Peste gălbenușurile bătute cu zahăr se adaugă făina amestecată cu praful de copt. Puțin câte puțin, făra a forma cocoloașe.

pandispan

Albulșurile spumă se vor adăuga cremei de gălbenușuri. Se amestecă apoi compoziția cu o spatulă sau cu lingura de lemn, ușor, de jos în sus. Astfel, pandișpanul va fi mai pufos.

Se tapetează fundul tăvii cu hârtie de copt, iar marginile acesteia se vor unge cu unt din belșug. Se așează în tavă cuburile de măr pudrate cu scorțișoară și peste ele se toarnă aluatul. Scuturăm puțin tava, pentru a elimina o parte din bulele de aer formate în aluat și o introducem la cuptorul încălzit la 165 grade pentru 25-30 minute.

După ce pandișpanul s-a copt, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească la temperatura camerei. Abia după ce s-a răcit se poate scoate din tava în care a fost copt.

pandispan3

Poate fi servit ca atare sau cu sirop de fructe.

pandispan2

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

Exclusiv! Ministerul Culturii, cu conturile blocate, pentru neplata salariilor

Ministerul Culturii are conturile poprite, începând din această săptămână, pentru neplata drepturilor salariale câștigate în instanță de 65 de angajați. Suma pe care instituția...

Planul PSD pentru moțiunea de cenzură – mize și calcule pe voturi. Cele două nume de premier pregătite

Actuala conducere a PSD a planificat de la începutul verii să depună moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Orban chiar în pragul alegerilor locale....

Se întâmplă în Germania: 900 de rezultate pozitive nu au fost comunicate persoanelor testate!

Vlad Drăghicescu (corespondență specială) Aproximativ 44.000 din cele 85.000 de persoane testate în landul german Bavaria la revenirea în țară, acum mai bine de o săptămână,...

ÎCCJ l-a eliberat din arest pe Mircea Negulescu

Magistrații ÎCCJ au decis, joi, ca fostul procuror Mircea Negulescu să fie cercetat în libertate, sub control judiciar pentru 60 de zile. Fostul procuror Mircea...

Bombele cu azotat din porturile României: La Constanța, cantitate dublă față de cea care a explodat în Beirut (presă)

Azotatul de amoniu instabil care a explodat în Beirut provine din Georgia. O singură fabrică din Georgia produce această substanță, iar România o importă...