Pandișpan cu cireșe

Betacaroten, vitamina C, potasiu, magneziu, acid folic… sunt numai câteva dintre vitaminele şi mineralele care te-ar putea convinge să mănânci cireşe

image009

Ingrediente:

  • 5 ouă,
  • 6 linguri faină,
  • 7 linguri zahăr,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 plic praf de copt,
  • sare,
  • 150 gr cireșe.

Mod de preparare:

Ouălele puse la temperatura camerei cu cel puțin 30 minute înainte de praparare, se separă astfel: albușurile se vor bate, până vor crește în volum, iar gălbenușurile se vor bate cu zahărul, uleiul și praful de copt, până capătă consistența unei creme.

Albulșurile spumă se vor adăuga cremei de gălbenușuri și se amestecă cu o spatulă.

Se adaugă apoi făina câte o lingură și se amestecă ușor de jos în sus, astfel pandișpanul va fi mai pufos.

Cireșele se spală și se curăță de sâmburi. Se pun la scurs sau se trec printr-un tifon, pentru a îndepărta apa de pe ele și se trec prin făină.

Se tapetează fundul tăvii cu hârtie de copt și se așează cireșele uniform.

Se toarnă compoziția peste și se introduce la cuptorul încălzit înainte la 175 grade, timp de 20 minute.

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU