marți, 19 ianuarie 2021 - 19:52

Pandișpan cu cireșe și lămâie

Miniștrii Cabinetului Cîțu își arată miercuri mușchii

Miniștrii Guvernului Cîțu se vor vaccina împotriva Covid - 19, miercuri, de la ora 10.00, la Spitalul Universitar de Urgență Militar ”Dr. Carol Davila”. Anunțul...

ATENȚIE! Ce trebuie să știți dacă reveniți în țară cu copiii, chiar dacă sunteți vaccinați

Persoanele vaccinate care călătoresc în state cu incidență ridicată de COVID, alături de copiii lor, vor trebuie să-i țină pe aceștia în carantină la...

Procurorii români nu s-au înghesuit să facă parte din echipa lui Kovesi, la Parchetul European. Ce candidați s-au înscris

Doar 14 procurori îndeplinesc criteriile de înscriere la interviul pentru funcția de procuror european, deși România ar fi trebuit să trimită 15 procurori și...

Infectarea cu SARS-CoV-2 poate fi detectată prin smartwatch, înainte de apariția simptomelor

Un studiu realizat de rețeaua de spitale Mount Sinai din New York arată că dispozitivele de tip smartwatch produse de companii precum Apple, Fitbit...

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

pandispan_cireseIngrediente:

  • 6 ouă,
  • 160 gr făină,
  • 150 gr zahăr,
  • 4 linguri ulei,
  • 10 gr praf de copt,
  • 200 gr cireșe,
  • 1 lămâie,
  • sare.

Mod de preparare:

Ouăle – ținute la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de preparare  – se separă astfel: albușurile se vor bate spumă, cu puțină sare,  până ce vor crește în volum.

pandispan_cirese1

Gălbenușurile se vor bate cu zahărul, zeama de lămâie și uleiul, până ce capătă consistența unei creme pufoase.

pandispan_cirese2

Albușurile spumă se vor adăuga cremei de gălbenușuri și se amestecă cu o spatulă sau cu lingura de lemn.

Se adaugă apoi faina, amestecată cu praful de copt, puțin câte puțin și se amestecă ușor, de jos în sus, pentru că astfel pandișpanul va fi mai pufos.

Cireșele  se spală și se curăță de sâmburi.

pandispan_cirese3

Se pun la scurs sau pe un prosop, pentru a îndepărta apa de pe ele și se trec prin făină.

pandispan_cirese4

Se tapetează fundul tavii cu hartie de copt și se așează cireșele uniform.

Se toarnă compoziția peste cireșe și se introduce la cuptorul preîncălzit la 170 grade, timp de 20 minute.

După ce s-a copt, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească în tava în care s-a copt, apoi se scoate.

pandispan_cirese5

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

În ce condiții sunt exceptați de la carantină românii din Marea Britanie la revenirea în țară

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, o hotărâre privind intrarea în țară a românilor care sosesc din Marea Britanie, în cadrul...

În scandalul PNL, Emil Boc își tranșează poziția: “Nu am nici o funcție în PNL și nu îmi doresc nici o funcție în PNL”

Emil Boc a declarat marți că nu are în prezent nicio funcție în PNL și că nu își dorește nicio funcție la viitorul congres...

Marcel Ciolacu a fost acasă la Viorica Dăncilă, care i-a făcut un ceai de fructe. Ce povestește fostul premier PSD

Fostul premier Viorica Dăncilă a descris, într-o carte-interviu realizată în colaborare cu jurnalista Marga Nițu, momente din perioada în care a fost premier. Printre...

Vicepremierul Kelemen Hunor a angajat un consilier de stat eliberat din funcție de prim-ministrul Florin Cîțu

Sebastian Bodu a fost numit în funcția de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului Kelemen Hunor, printr-o decizie a...

Nicuşor Dan o dă la întors după ce a spus că este normal să ai 19 grade în casă. Ce comentarii i-au scris bucureștenii

Nicuşor Dan a încercat să-și explice afirmațiile făcute luni seară, la Digi24, când a spus că este normal să ai 19 grade în casă....