29.9 C
București
marți, 9 august 2022 - 10:43
No menu items!

Pandemia slăbește în India și Brazilia. Europa și SUA înregistrează noi recorduri

spot_img

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat duminică că a înregistrat sâmbătă un nou record mondial de contaminări cu coronavirus pentru a treia zi consecutiv. Un grafic al infectărilor medii arată cum Europa și SUA urcă vertiginos spre noi maxime, în timp ce Brazilia și India înregistrează scăderi ale numărului de cazuri nou diagnosticate.

Potrivit statisticilor mondiale ale OMS, 465.319 de cazuri au fost confirmate sâmbătă faţă de 449.720 vineri şi 437.247 joi. Această cifră nu oferă o idee exactă despr estarea pandemiei pentru că este influenţată de multiplicare testelor. 

Emisfera nordică se află într-un „moment critic” al pandemiei de Covid-19, a avertizat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, afirmând că un număr prea mare de ţări înregistrează o progresie exponenţială de cazuri. 

„Un număr prea mare de ţări cunoaşte o creştere exponenţială a cazurilor de Covid-19 şi asta face ca spitalele şi centrele de ingrijire să fie aproape sau şi-au depăşit capacităţile şi suntem abia în octombrie”, a adăugat el. 

El a estimat că „următoarele luni vor fi foarte dificile” în contextul în care „unele ţări se află pe un drum periculos”.