10.5 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 12:37

Până și Tudor Chirilă s-a supărat pe guvernanți: “Suntem la mâna unei mafii care nu mai are scrupule și nici frică într-o țară scăpată de sub control”

spot_img

Unul dintre cei mai vizibili și înverșunați susținători ai coaliției de guvernare, artistul Tudor Chirilă, a început să critice autoritățile pentru lipsa măsurilor ferme pentru combaterea abuzurilor forestiere, implicit protejarea mafiei pădurilor. Chirilă a scris despre incidentul de la Suceava, în care doi jurnaliști și un activist de mediu au fost atacați de mai multe persoane, când documentau tăierile ilegale din România, că “este furios”.

„Dincolo de impactul emotional sporit (pe Mihai Dragolea îl cunosc personal, a regizat documentarul Regii Pandemiei) sunt furios și mă simt îngrozitor să știu că suntem la mâna unei mafii care nu mai are scrupule și nici frică într-o țară scăpată de sub control“, a scris Tudor Chirilă pe pagina sa de Facebook.

Artistul, le cere public guvernanților, lui Klaus Iohannis, dar și liderilor din Parlament și copreședinților USR PLUS să anunțe public măsurile luate pentru a opri astfel de „linsaje”.

„Ia ziceți, Florin Cîţu Klaus Iohannis Marcel Ciolacu Dacian Cioloş Dan Barna Kelemen Hunor Tánczos Barna Ludovic Orban ce faceți voi CONCRET ca să stopați genul ăsta de linșaje? Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor ce ați legiferat ca să stopați abuzurile forestiere? Cât o să mai permiteți, prin tăcere și inacțiune, protejarea mafiei pădurilor? Ce faceți CONCRET ca oamenii care luptă să demaște jaful ăsta generalizat să nu riște să moară filmând? Bodnar Daniel te etichetez și pe tine pentru că cunosc curajul și lupta ta cu mafioții ăștia”, a mai scris Tudor Chirilă.

E. Stan