17.5 C
București
vineri, 7 mai 2021 - 13:31

Palmaresul istoric al Universității Craiova, pe masa judecătorilor. Rotaru vs Mititelu

Disputa dintre Clubul Sportiv Universitatea Craiova, echipă finanțată de Mihai Rotaru și care evoluează în Liga 1, și Fotbal Club Universitatea Craiova, echipă patronată de Adrian Mititelu, continuă cu un nou proces care se va derula la Curtea de Apel București.

Pe 15 mai, magistrații bucureșteni vor începe judecata în cererea de revizuire depusă de CS Univeristatea Craiova care vrea modificarea deciziei Curții de Apel Timișoara din 18 iunie 2018, hotărâre în urma căreia Adrian Mititelu s-a declarat deținător al palmaresul echipei istorice Universitatea Craiova.

Palmaresul reprezintă rezultatele obținute de echipa de fotbal în competițiile unde a evoluat, iar în cazul de față vorbim de titluri de campioană, patru Cupe ale României, participări în Champions League, Europa League și Cupa Cupelor.

Adrian Mititelu scria, la acel moment, mai multe mesaje pe contul său pe Facebook, exultând după decizia Curţii de Apel: ”Am câştigat la Timişoara! Istoria şi Palmaresul UNIVERSITATII sunt la FCU! CSU este doar o copie frauduloasa! Pentru ca ei nu vor putea sa ne schimbe istoria…..”. Doar că situația este mult mai complicată juridic decât susținea atunci Mititelu.

CS Universitatea Craiova invocă ca temei de drept pe care se întemeiază revizuirea textele de lege care arată că ”revizuirea unei hotărâri este posibilă dacă există hotărâri potrivnice date de instanțe diferite sau de același grad care încalcă autoritatea de lucru judecat a primei hotărâri”.

În esență, avocații Clubului Sportiv spun că până la decizia de la Timișoara alte instanțe stabiliseră definitiv faptul că echipa care evoluează în prezent în Liga I este continuatoarea echipei istorice Universitatea Craiova de până în 1991, momentul la care Secția Fotbal s-a desprins de Clubul Sportiv și a evoluat separat.

În dosarul de revizuire de la Curtea de Apel București, studiat de Sursa Zilei, Clubul Sportiv Universitatea aduce în apărarea sa două decizii date de Tribunalul București și Înalta Curte de Casație și Justiție în litigiul câștigat de CS Universitatea cu echipa lui Adrian Mititelu pentru o serie de mărci.

Tribunalul reținea faptul că există identitate între actualul Club Sportiv Universitatea Craiova și echipa istorică de fotbal cu același nume și faptul că Clubul Sportiv nu a avut pentru o perioadă de timp secție de fotbal nu este relevant atât timp cât a continuată să existe din punct de vedere juridic.

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că Clubul Sportiv a rămas titular al mărcilor cât timp acestea nu au făcut în mod expres obiectul divizării. Avocații Clubului Sportiv Universitatea Craiova spun acum că același raționament trebuia aplicat de Curtea de Apel Timișoara și în cazul palmaresului istoric, în sensul că Clubul Sportiv a rămas titular al dreptului de proprietate asupra palmaresului de până în 1991 cât timp acesta nu a făcut în mod expres obiectul divizării.

Cristi Ciupercă