5.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 1:25
No menu items!

Paleologu se gândeşte la prostituate

spot_img

Theodor Paleologu şi-ar asuma o iniţiativă legislativă privind legalizarea prostituţiei, precizând că este vorba de o abordare realistă pentru a limita nişte rele foarte mari: tirania proxeneţilor şi pericolele medicale.

“Mi-aş asuma o asemenea iniţativă legislativă, cel mai sănătos e să discuţi cu cărţile pe masă. Dar noi facem politica struţului pe această temă, ne pretindem mari moralişti, când realitatea e foarte urâtă.  Prostituţia e cât se poate de prezentă pe străzi, iar forma în care se prezintă e hidoasă. Aceste femei sunt sclavele proxeneţilor şi nu beneficiază de control medical. Ce înseamnă, de fapt, legalizarea prostituţiei? În viziunea mea, este vorba despre o abordare realistă pentru a limita nişte rele foarte mari: tirania proxeneţilor şi pericolele medicale, a spus Paleologul.

Liderul PDL este un susţinător a unei astfel de iniţiative legislative, în primăvara acestui an el declarând că trebuie sparte reţelele de proxeneţi, impozitată această activitate şi controlată medical.Situaţia actuală este foarte gravă, aş spune chiar gravisimă. Mulţi politicieni şi multă lume în societatea românească, tot felul de autorităţi respectabile fac politica struţului în ceea ce priveşte prostituţia. E de ajuns să te plimbi peste tot în Bucureşti, şi în Sectorul 1, şi în Sectorul 2, şi vă spun şi locuri: pe Magheru, la Matache, unde vezi acest fenomen. Or, ce este foarte grav, repet, gravisim în situaţia actuală, este că aceste biete femei sunt la cheremul proxeneţilor”, a exemplificat liderul PDL.

De asemenea, el s-a arătat deranjat de publicitatea stradală pentru saloanele erotice. “Publicitate pentru prostituţie se face pe faţă. Dacă te plimbi pe Magheru, vei vedea un afiş amplasat ilegal, de altminteri, pe trotuar, afişe publicitare pentru aşa-zicând masaj erotic.Vă daţi seama că este vorba de prostituţie în toată regula!”, a arătat Paleologu şi exemplele au continuat. “Sunt localuri aşa-zicând respectabile, restaurante din Sectorul 1 şi din Sectorul 2 şi de oriunde vreţi în Bucureşti, unde ai, fie la toaletă, fie la ieşirea din local acele flyere, care fac publicitate pentru masaj erotic. Or, ştim foarte bine despre ce este vorba!”, spunea Paleologu. Pentru a fi cu acte în regulă, Paleologu susţine impozitarea prostituţiei şi ţinerea ei sub control medical. (A.M)

foto: dcnews