14.1 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 11:48

Pakistan: Fostul președinte Musharraf, autorizat să părăsească țara

spot_img

Un tribunal din Karachi a ordonat guvernului să retragă numele lui Musharraf de pe lista persoanelor care au interdicție să părăsească teritoriul țării

 Pervez-Musharraf

Justiția pakistaneză a decis joi că fostul președinte pakistanez Pervez Musharraf poate părăsi țara în două săptămâni, în pofida faptului că este urmărit judiciar, a anunțat avocatul său, relatează AFP.

Decizia, împotriva căreia se poate face recurs, deschide calea pentru o posibilă viitoare plecare în străinătate a celui care a condus Pakistanul între 1999 și 2008 și care a fost un aliat apropiat al SUA în „războiul împotriva terorismului”.

Un tribunal din Karachi (sud) a ordonat guvernului să retragă numele fostului dictator militar și șef al statului, acum în vârstă de 70 de ani, de pe lista persoanelor care au interdicție să părăsească teritoriul țării.

Destituit în 2008, fostul președinte pakistanez a stat în exil timp de cinci ani după care a revenit în Pakistan, la începutul anului 2013, când a fost arestat la domiciliu și a primit interdicția de a părăsi țara.

C.A.