21 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 5:06

Pakistan cere hotelurilor din capitală să nu mai accepte oaspeți locali și pentru a le face loc miilor de refugiați din Afganistan

spot_img

Autorităţile din capitala pakistaneză au cerut hotelurilor să nu accepte oaspeţi locali pentru următoarele trei săptămâni, pentru a le face loc miilor de persoane ce aşteaptă să fie evacuate din Afganistan, informează vineri DPA.

Un magistrat de la autoritatea teritorială a capitalei Islamabad a cerut hotelierilor să rezerve toate camerele vacante pentru guvern pentru următoarele 21 de zile, într-o ordonanţă emisă în noaptea de joi spre vineri.

Potrivit ordonanţei, mii de evacuaţi şi pasageri ai zborurilor de tranzit sunt aşteptaţi să ajungă la Islamabad şi autorităţile au nevoie de camere pentru a-i caza.

Se aşteaptă ca eforturile de evacuare a cetăţenilor occidentali şi afganilor care fug de răzbunarea talibanilor să fie ridicate vineri după atentatele sinucigaşe mortale comise joi la una din intrările aeroportului din Kabul.

Separat, oficiali de la Autoritatea Aviaţiei Civile din Pakistan au declarat că interpreţi afgani care au lucrat cu forţele internaţionale şi încearcă acum să fie evacuaţi vor fi aduşi în Pakistan, scrie Agerpres.