16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 0:39

Pagină în limba română pe site-ul unui spital din Olanda, pentru răniții din Colectiv

spot_img

Un spital din Olanda a decis să facă şi o variantă în limba română a paginii sale de internet pentru a pune la dispoziţie toate informaţiile de care au nevoie rudele răniţilor în incendiul din Clubul Colectiv.

Pe site apar date de contact, condiţiile de vizitare, precum şi tratamentele la care sunt supuşi pacienţii.

Spitalul Maasstad Ziekenhuis, din Olanda, este unul dintre centrele unde au fost duşi pacienţii răniţi grav. Spitalul şi-a făcut pagină în limba română pentru a veni în sprijinul rudelor.

“În centrul de arşi al spitalului Maasstad sunt trataţi pacienţi cu arsuri şi alte tipuri de probleme legate de piele. În spitalul Maasstad se găseşte unul dintre cele trei centre de arşi”, se arată pe site-ul spitalului.

Centrul de arşi de la Spitalul Maasstad Ziekenhuis a fost deschis în 1986, iar pacienţii dispun de rezerve dotate pentru terapie intensivă.

“Toate camerele sunt prevăzute cu camere de sterilizare. Construcţia centrului de arşi este prevazută cu un sistem de circulaţie specială care previne infecţiile şi menţine climatul ideal pentru pacient”, se mai arată pe site-ul spitalului.

După partea introductivă despre profilul clinicii, apar condiţiile de vizitare a victimelor din România. Doar rudele de gradul întâi sunt rugate să se prezinte pentru a vizita pacienţii, vizită ce trebuie programată telefonic la numărul afişat pe site. În schimb, spitalul acceptă de la prieteni şi apropiaţi cărţi poştale, în niciun caz flori sau cadouri.

Pe acelaşi site sunt precizate specializările şi tratamentele de care beneficiază victimele tragediei. Administratorii paginii au specificat şi faptul că pacienţii beneficiază nu doar de tratament de specialitate, ci şi de consiliere psihologică, iar dacă doresc, un preot este la dispoziţia răniţilor.