17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 20:43
No menu items!

Pact global al marilor branduri, pentru reducerea producţiei de plastic

spot_img

Principalele branduri internaţionale, printre care Coca Cola, PepsiCo, Unilever sau Nestle au făcut un apel, luni, pentru încheierea unui pact global destinat reducerii producţiei de plastic, informează Reuters.

Un număr de 70 de companii, majoritatea din industria bunurilor de larg consum şi ale căror produse sunt vândute în recipiente de plastic, au semnat o declaraţie comună în acest sens.

Printre semnatari se numără şi retailerul american Walmart și banca franceză BNP Paribas.

În perioada februarie-martie 2022, liderii lumii sunt aşteptaţi la conferinţa Adunării Naţiunilor Unite pentru Mediu UNEA 5.2, unde vor negocia semnarea unui tratat referitor la combaterea poluării cu plastic.

Nu este încă clar dacă prevederile acestui viitor acord se vor concentra mai mult asupra reciclării şi managementului resurselor, sau dacă ţările semnatare vor decide să adopte şi măsuri mai dure, precum reducerea producţiei de plastic la nivel mondial.

„Ne aflăm într-un punct critic în care putem pune bazele unui ambiţios tratat ONU pentru reducerea producţiei de plastic”, se arată în declaraţia semnată de reprezentanţii celor 70 de companii.

În prezent, mai puţin de 10% din plasticul produs la nivel mondial este reciclat.

În acelaşi timp, conform Reuters, producţia de plastic se va dubla în următorii 20 de ani.