10.1 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 17:36
No menu items!

Pacienţii vor completa chestionare privind integritatea medicilor din spitale

spot_img

Inițiativa a fost lansată de Ministerul Sănătății

doctor

Compartimentul de Integritate din cadrul Ministerului Sănătăţii (MS) va distribui în toate spitalele din România chestionare ce privesc integritatea cadrelor medicale în relaţiile cu pacienţii, acestea urmând a fi ataşate la fişele de control.

Aceste formulare vor fi atât pe hârtie, cât şi în format electronic, pentru cei care vor vrea să acceseze serviciile acasă, după ce se vor gândi un pic mai bine dacă să-l completeze sau nu. Toate formularele vor fi centralizate. Va fi un om responsabil în fiecare spital cu aşa ceva. Vor fi centralizate apoi prin transmiterea lor către Compartimentul de Integritate din Ministerul Sănătăţii, iar rezultatele la nivel judeţean vor ajunge şi la reprezentantul reţelei de integritate.

Cristian Petcu
coordonatorul Compartimentului de Integritate din cadrul Ministerului Sănătăţii

Cristian Petcu a mai precizat, în cadrul conferinţei “Strategia Naţională Anticorupţie 2012-2015 la nivelul serviciilor publice deconcentrate al ministerelor: provocări şi bune practici”, organizată de Centrul de Resurse Juridice, că aceste chestionare vizează, pe de o parte, calitatea serviciilor, iar pe de altă parte, integritatea personalului din unităţile sanitare.

Vom avea astfel posibilitatea de a vedea în mod direct ce se întâmplă în spitale pe cele două aspecte. (…) Acest formular va fi publicat pentru toate spitalele, va fi comun, (…) va fi ataşat la fişa de control a pacienţilor“, a completat coordonatul Compartimentului de Integritate din MS.

D.M.