“Păcatele tinereţilor mele şi ale neştiinţei mele nu le pomeni” / VIDEO

– Părinte, bărbații se distrează cu multe fete, dar când se însoară caută fetele cuminți.
– Asta am întâlnit și eu la spovedanie și i-am mustrat așa cum se cuvine. “Dar nu-ți este rușine?” Eu așa îi mai cumințesc când îi văd obraznici. Când vine unul mai smerit, îl las în pace, dar când mai aud câte unul tupeist…”Părinte, dar unde să găsești o fată bună?” “Păi, ia tot cazierul și vezi câte fete ai necinstit și vezi câte au fost bune și alege una din ele. Pentru că tu, acum, le-ai stricat și vrei să le aleagă alții. Alții n-au putut să aibă una întreagă, pentru că ai trecut tu pe acolo și le-ai distrus. Și te întreb: dacă ar fi sora ta, ai face ce ai făcut cu ele?” Și-mi răspunde încet că nu! Și îi zic: “Atunci, schimbă-ți viața!”

– Părinte, este sortită eșecului o căsnicie dacă unul dintre miri nu mai este pur?
– Aici nu ați pus corect întrebarea. Puri nu mai sunt mirii demult sau foarte rar, dar alta-i problema: dacă băiatul, sătul de fete și de dezmăț, știe să mai prețuiască o căsnicie, o familie și un copil, la modul just și la valoarea pe care o cer biserica, conștiința, morala și societatea.
Căci, dacă el a avut vicii înainte și s-a plictisit și a devenit om serios, încă mai există o șansă, pentru că avem taina pocăinței, spovedania, îndreptarea, rugăciunea, părerea de rău și așa spune și Psalmistul David în Psalmul 24: “Păcatele tinereţilor mele şi ale neştiinţei mele nu le pomeni.”
Dar, în momentul în care întâlnești nepăsarea – de exemplu, el astăzi s-a căsătorit și mâine este cu băieții la bere și la meci, iar ea stă singură acasă, deja datele se schimbă. Eu așa le învăț pe soțiile acestea: “Urcă-te într-un taxi și du-te după el și stai cu el acolo și mănâncă semințe! Îi spui că faci ce face soțul tău!”

– Părinte, ce părere aveți despre bărbații care ajung la 40 de ani și tot nu vor să își facă o familie?
– Trebuie rugate mamele lor să ia o drujbă și să taie ombilicul. Asta trebuie făcut la aceștia! Deci, atâta timp cât tu, ca mamă, îl calci, îl speli, îl îngrijești și el s-a învățat cu o sclavă modernă ieftină și cu o viață mondenă, principala greșeală este a mamei.

Invatatura

– "IUBEȘTE ȘI FĂ CE VREI".(FR.AUGUSTIN)- "SĂ NU FII DESFRÂNAT".(DECALOGUL).- Părinte, bărbații se distrează cu multe fete, dar cand se însoară caută fetele cuminți, este corect?- Asta am întâlnit și eu la spovedanie și i-am mustrat așa cum se cuvine.. "Dar nu-ți este rușine?.." -Așa îi mai cumințesc când îi văd obraznici. Când vine unul mai smerit, îl las în pace, dar când mai aud câte unul tupeist.. "Părinte, dar unde să gasești o fată bună?" – Flăcău ia tot cazierul tău și vezi câte fete ai necinstit și vezi câte au fost bune și alege una din ele. – Pentru că tu acum le-ai stricat și vrei să le aleagă alții. – Alții n-au putut să aibă una curată, pentru că ai trecut tu pe acolo și le-ai stricat. Și te întreb sincer, dacă ar fi fost sora ta, ai fi facut ce ai făcut cu ele? – Și-mi răspunde încet că nu! Și atunci îi zic: "Flăcău schimbă-ți viața!"- Părinte, este sortită eșecului o căsnicie dacă unul dintre miri nu mai este pur?- Aici nu ați pus corect întrebarea. – Puri nu mai sunt mirii de mult sau foarte rar, dar alta-i problema. Dacă băiatul sătul de fete și de dezmăț, știe să mai prețuiască o căsnicie, o familie și un copil, la modul just și la valoarea pe care o cere biserica, conștiința, morala și societatea, oare mai există asemenea miri pentru astfel de mirese?- Căci dacă mirele a avut vicii înainte și s-a plictisit și a devenit om serios, încă mai există o șansă, pentru că avem taina pocăinței, spovedania, îndreptarea, rugăciunea, părerea de rău, că asa spune și Psalmistul David în Psalmul 24: " – "Păcatele tinereţilor mele şi ale neştiinţei mele nu le pomeni.."- Dar în momentul în care întâlnești nepăsarea, de exemplu, el astăzi s-a căsătorit și mâine este cu băieții la bere și la meci iar ea stă singură acasă, deja datele se schimbă. – Eu așa le învăț pe soțiile acestea.. "Urcă-te într-un taxi și du-te după el și stai cu el acolo și mănâncă semnițe! Îi spui că faci ce face soțul tău!"- Părinte, ce părere aveți despre bărbații care ajung la 40 de ani și tot nu vor să își întemeieze o familie?- Trebuie rugate mamele lor să ia o drujbă și să taie ombilicul. Asta trebuie făcut la aceștia! Deci, atâta timp cât tu ca mamă îl calci, îl speli, îl îngrijești și el s-a învățat cu o sclavă modernă ieftină și cu o viață mondenă, principala greșeală este a mamei, el nu va alege responsabilitatea familiei niciodată.https://www.youtube.com/watch?v=MP4SlQUG2mw&fbclid=IwAR30u84gglBrMxaP5JtdMDWkdpcPI2ll2xCXHQkWD_PJ2StM9IpqcCuZ9rQ

Publicată de Parintele Calistrat pe Vineri, 8 februarie 2019

NICIUN COMENTARIU