16.1 C
București
luni, 4 martie 2024 - 18:06
No menu items!

P.S-ul lui Iohannis pentru Florin Cîțu

spot_img

Florin Cîțu va fi debarcat de la șefia PNL, la congresul din luna martie, astfel că, de ziua lui de naștere, 1 aprilie, va primi și acest „cadou”. Această informație a fost dată de Sursa Zilei pe 11 ianuarie, deci cu mult timp înainte ca din “laboratoarele statului de drept” să se ițească această variantă.

Între timp, băieții care au croșetat la acest mileu au reusit să-l convingă și pe cel care l-a sustinut, ca președinte de partid, pe Florin Vasile Cîțu, în pofida oricăror evidențe.

Cîțu s-a cerut la Cotroceni, chiar joi după-amiază, la sosirea în țară din SUA.

Președintele se pare că este mai puțin preocupat de noua răscoală a urmașilor brătienilor, așa încât există posibilitatea ca astăzi, 1 aprilie, de ziua (încă) a președintelui PNL, să adauge un P.S. în felicitarea de “La mulți ani”, post scriptum în care să-i spună lui Florin Cîțu că trebuie să plece.

Dacă la sfârșitul lunii septembrie 2021, îl valida pe Cîțu ca fiind liderul unei echipe câștigătoare care va conduce România până în 2024, în ciuda trecutului problematic al finanțistului instruit în străinătate cum să conduca mașina în stare de ebrietate, nici 6 luni mai târziu, Klaus Iohannis anunță liberalii că preferințele lui s-au schimbat. Așa încât, Nicolae Ciucă este noua sa opțiune pentru comanda partidului.

Voci puternice din PNL se întreabă, pe bună dreptate, până când îl va dori Iohannis și pe Ciucă în postura de lider al liberalilor. În egală măsură, aleșii locali, care reprezintă baza partidului, sunt din ce în ce mai nemulțumiți că PNL a ajuns în ultimul mandat al lui Klaus Iohannis doar pe mâna celor din afara PNL, și încearcă să convingă o serie de lideri din teritoriu să-l contracandideze pe Nicolae Ciucă.

Rămâne de văzut în ce măsură îi va mai putea capacita pe aceștia Președintele României, aflat și el, deja, pe final de mandat.

Ioana THEODORU