1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:16
No menu items!

Pătrunjelul ne ajută să ne recâștigăm sănătatea

spot_img

Pătrunjelul ne ajută să ne recâștigăm sănătatea

Pătrunjelul este considerat o plantă medicinală uimitoare, cu un gust încântător și agreată de stomac. Rădăcina conține calciu, complexul de vitamine B și fier; ajută în stimularea glandelor pentru o bună absorție a calciului de către organism. Este o bună sursă de magneziu și calciu, și în special potasiu. Pătrunjelul are un conținut bogat de vitamina A, betacaroten, vitamina C și vitamina K; este o bună alegere pentru a-ți menține oasele sănătoase.

Pătrunjelul este folosit pentru congestie și inflamarea rinichilor și a vezicii urinare, pentru pietre sau/și nisip la rinichi și în caz de retenție de urină. Rădăcina și frunzele sunt excelente pentru ficat și splină. Este de asemenea unul dintre cele mai bune soluții în caz de edem și un remediu diuretic de încredere. Rădăcina și semințele pătrunjelului conțin ingrediente care produc o ameliorare în cazul durerilor provocate de problemele la articulații, fiind adesea folosite pentru relaxarea articulațiilor rigide.

Pătrunjelul ajută la eliminarea de calculi biliari și este un bun tratament pentru nervii optici, creier și sistemul nervos. Sucul de pătrunjel proaspăt este un tonic excelent pentru vasele de sange, însă nu se recomandă sa fie consumat singur în cantități de mai mult de o uncie odată.

C.I.