4.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 7:49

Ovidiu Tender află condamnarea pe 8 iunie. Pe 9 iunie intervine prescripția faptelor

spot_img

Ovidiu Tender află dacă va fi condamnat sau nu în dosarul Carom Onești cu o zi înainte de a interveni prescripția faptelor

Tender_SZ

Unul dintre cele mai lungi procese din România, în care afaceristul este judecat pentru  Ovidiu Tender, se va încheia pe 8 iunie. Magistrații Curții de Apel București au anunțat că vor da decizia defintivă cu o zi înainte de a interveni prescripția faptelor.

În acest dosar, procurorii DIICOT au stabilit că Ovidiu Tender, alături de Marian Iancu, ar fi preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti, societate pe care ar fi prejudiciat-o cu aproape un miliard şi jumătate de lei.

În 2014, după 10 ani de la prima înfățișare din acest proces, Ovidiu Tender a fost condamnat, în primă instanţă, la 11 ani şi 4 luni de închisoare. În acelaşi dosar, omul de afaceri Marian Iancu a fost condamnat la 13 ani şi opt luni de închisoare.

Ancheta a fost făcută de fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, care a spus în fața magistraților din dosarul ANRP, în care este acuzată, că i s-ar fi cerut ca Tender să nu facă închisoare sau să primească o pedeapsă cu suspendare.

S.M.