13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 12:10

Ovidiu Puțura, fostul secretar de stat la Justiție, a avut „o descărcare de frustrare nefericită”. VIDEO

spot_img

În contestația la mandatul de arestare emis pe numele său, Ovidiu Puțura susține că nu a amenințat o judecătoare, discuția interceptată fiind reprezentarea unei frustrări

Putura_Ovidiu

Ovidiu Puțura, fost secretar de stat în Ministerul Justiției a fost arestat, pe 21 ianuarie, pentru luare de mită și trafic de influență. El este acuzat de DNA că a primit mită foloase de 30.000 de euro pentru intervenţii într-un dosar şi că i-a cerut unei judecătoare să dea o decizie favorabilă într-o cauză în care soţia sa era reclamant.

Prezent în fața magistraților de la Înalta Curte, care judecă, marți, contestația sa la mandatul de arestare emis de Curtea de Apel, Puțura a încercat să se apere, spunând că nu a amenințat pe nimeni.

A fost o discuție colegială cu o fostă colegă de la Tribunalul Bistrița, nu i-am cerut niciun favor, nu am amenințat-o. Amenințările la care se refera procurorii reprezintă frustrări. Vă rog să citiți dosarul, să vedeți discuția în integralitate. Îmi pare rău, a fost o descărcare de frustrare nefericită

Ovidiu Puțura
declarație

Conform referatului DNA, Ovidiu Puțura îi spunea unei judecătoare despre colega de complet care nu vroia să-i dea o sentință favorabilă, că pune pe cineva să o calce cu mașina.

P.O.: Şi ce mă, de nu îi dau doi pumni în gură în Tribunal, de îi rup picioarele, o calc cu maşina… deci.. nu am mai auzit treburi din astea…

CI.: Auzi… să nu cumva să vorbeşti ceva că ştii de la mine… că una, că alta…

P.O.: Nu, îţi dai seama că am… mi-o zis Alina că…

(…)

P.O.: Deci oricum lucrurile sunt foarte simple.

C.I.: Ţi-ai făcut cerere de strămutare?

P.O.: Nu… Nici nu o fac. O calc cu maşina după aia şi gătăm

C.I.: Măi în ce situaţie mă pui…

P.O.: Stai liniştită, deci nu că o calc eu, îi pun pe doi din ăştia cu

C.I.: Ce faci?

P.O.: Îi pun pe doi, o calcă cu maşină, stai liniştită, o vezi în spital cu picioarele rupte. N-are rost, nu mă mai stresez, simplu. O calcă ăştia.

În acelaşi dosar, trei judecătoare din Bistriţa-Năsăud au fost audiate de procurori, care au început urmărirea penală pe numele judecătoarei Corina Iacob, de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Potrivit procurorilor DNA, în luna noiembrie 2014, Ovidiu Puţura i-ar fi promis judecătoarei Corina Iacob, de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, că, din funcţia pe care urma să o exercite în Ministerul de Justiţie sau printr-un funcţionar de legătură ce îi poate influenţa pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va face demersuri astfel încât fiul magistratului să promoveze examenul pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia.

 M.N.