9.2 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 11:56

OTP Bank rămâne să facă business în regiunile Donețk și Lugansk

spot_img

Grupul bancar dă asigurări că situația politică nu va determina o retragere 

otp-bank

Laszlo Bencsik, vice-președintele grupului ungar OTP Bank, a afirmat că banca își va păstra operațiunile din regiunile Donețk și Lugansk, în estul Ucrainei, afectate de conflictul civil, și că nu va proceda ca în Crimeea, de unde s-a retras.

Rezultatele financiare pe primul trimestru au arătat că filiala din Ucraina a înregistrat pierderi de 24,6 milioane de euro în Ucraina. Filiala din Rusia a înregistrat pierderi de 15,4 milioane de euro.

Raportul arată că există o ”probabilitate foarte mare ca mediul de afaceri să se mențină fragil pe tot parcursul anului” în Ucraina și că pierderile total ar putea ajunge la 65 de milioane de euro.

Clienții corporate ai OTP au o bază largă de operațiuni în Ucraina și sunt șanse mari ca legăturile să fie menținute pe termen lung, a afirmat Bencsik.

OPT are 134 de sucursale în Ucraina, inclusiv 11 în Donețk și șase în Lugansk. Activitatea a două sucursale din Donețk a fost deja oprită temporar.

În aprilie, OTP Bank a închis opt sucursale din Crimeea, ca urmare a anexării regiunii de către Federația Rusă.

OTP Bank are operațiuni în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, cu o rețea de peste 1500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

 V.B.