8 C
București
luni, 19 aprilie 2021 - 5:14

Ostatici luați într-o biserică în Franța. Atacatorii, uciși, după ce i-au tăiat preotului gâtul. UPDATE

Un atac armat este în desfășurare într-o biserică din Franța, unde doi bărbați au intra înarmați cu arme albe și țin ostatici enoriașii. Forțele de ordine au înconjurat biserica din localitatea Rouen și încearcă să-i rețină pe atacatori.

UPDATE


 

Cei doi atacatori au fost uciși după intervenția forțelor de ordine, dar, din păcate, preotul bisericii din orașul Saint-Etienne-du-Rouvray (Seine-Maritime) a fost ucis, atacatorii tăindu-i gâtul, iar un credicios, rănit. Potrivit unei surse apropiate anchetei, citate de Le Point, cei doi atacatori purtau barbă. Ziarul mai relatează că forțele de ordine au dat asaltul și că un polițist a fost rănit.

Publicația Derniere Nouvelle D’Alsace (DNA) relatează că atacatorii au luat cinci ostatici: un preot, două măicuțe și doi enoriași.

Președintele François Hollande, ministrul de interne Bernard Cazeneuve și președintele regiunii, Hervé Morin, se deplasează la fața locului. Totodată, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne francez, citat de Reuters, a anunțat că procuratura cu atribuții antiteroriste din Paris deschide o anchetă în acest caz.

ataca_biserica_franta 1

Motivele suspecților sunt deocamdată necunoscute.

Reuters amintește că atacul este ultimul dintr-o serie de atacuri sângeroase care au avut loc în Europa. În Franța, atacul din Normandia survine la 12 zile după ce un tunisian de 31 de ani a ucis 84 de oameni în Nisa, de Ziua Națională a Franței, atacul fiind revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic.

atac_biserica_franta 2

Emanuel Stan