14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:09
No menu items!

Ostatic rus, executat de jihadiști

spot_img

Răpirile vizând obținerea unei răscumpărări figurează printre principalele surse de venituri ale islamiștilor Statului Islamic

executie - jihadisti

Inginerul rus Serghei Gorbunov, luat ostatic de jihadiștii Statului Islamic (SI), a fost executat, a informat luni presa americană, citată de RIA Novosti.

“Sunt tratat bine, mi se dă să mănânc, dar dacă în termen de cinci zile nu sunt schimbat cu un anume Khaled Suleiman din Arabia Saudită, voi fi ucis. Mă adresez președinților Siriei, Rusiei și Crucii Roșii. Îmi este foarte teamă”, afirma Gorbunov în ultima înregistrare video publicată de răpitori în octombrie 2013.

Potrivit presei, Serghei Gorbunov, ucis de jihadiști prin împușcare, era deținut împreună cu alți ostatici în Rakka, oraș sirian pe care jihadiștii Statului Islamic l-au proclamat drept “capitală”a lor. Execuția a fost înregistrată cu scopul de a o arăta altor ostatici pentru a-i intimida.

Înregistrări video ale execuțiilor mai multor ostatici străini, între care jurnalistul american James Foley, au fost date anterior publicității prin Internet.

Experții semnalează că răpirile vizând obținerea unei răscumpărări figurează printre principalele surse de venituri ale islamiștilor Statului Islamic.