20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 17:08

Ostatic japonez executat de Statul Islamic. Reacţia premierului nipon

spot_img

Primul ministru japonez Shinzo Abe a promis duminică dimineață că nu va abdica în fața unui “terorism inadmisibil”

premier_japonia

Primul ministru japonez Shinzo Abe, “foarte furios”, a promis duminică dimineață că nu va abdica în fața unui “terorism inadmisibil” după anunțarea execuției unui al doilea ostatic japonez de către gruparea Statul Islamic (SI).

Acesta este un act josnic de terorism, oribil și contra căruia eu sunt foarte furios“, a declarat Abe jurnaliștilor, vizibil foarte emoționat, adăugând că Japonia nu va renunța la lupta împotriva “unui terorism inadmisibil”.

La fel ca purtătorul de cuvânt al guvernului înainte, Abe nu a acceptat nicio întrebare din partea presei și nu a spus nimic despre verificările în curs asupra autenticității videoclipului atribuit organizației jihadiste, notează AFP.

Cu toate acestea, el a reacționat ca și cum acest videoclip este autentic exprimându-și regretele familiei ostaticului, jurnalistul Kenji Goto, și deplângând că toate eforturile guvernului nu l-au putut salva. El a mulțumit tuturor țărilor care au ajutat Japonia în acest caz.

Vom continua să lucrăm cu comunitatea internațională pentru a-i aduce pe teroriști în fața justiției, nu vom renunța niciodată“, a asigurat el.