4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:25
No menu items!

OSCE își exprimă îngrijorarea față de creșterea cazurilor de agresiuni asupra jurnaliștilor în Rusia

spot_img

O echipă de ziariști de la BBC a fost agresată de persoane necunoscute în sudul Rusiei

Dunja Mijatovic

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a cerut joi Rusiei să garanteze securitatea jurnaliștilor care operează pe teritoriul său, apreciind “consternantă” recrudescența agresiunilor ce îi vizează pe reprezentanții presei în această țară, relatează AFP.

Asistăm la o veritabilă hărțuire a presei independente în Rusia“, a declarat într-un comunicat publicat la Viena Dunja Mijatovic, reprezentant pentru libertatea presei, subliniind că aceste “agresiuni” împotriva unor canale media sunt “complet inacceptabile”.

Acest apel internațional vine în contextul agresării la 16 septembrie a doi membri ai echipajului TV al BBC cu ocazia unui reportaj realizat la Astrakan, în sudul Rusiei. Cameramanul a fost lovit de persoane necunoscute, camera i-a fost distrusă, iar toate înregistrările făcute de jurnaliști au fost șterse, potrivit OSCE.

Acest incident “este cel mai recent dintr-o serie de agresiuni ce i-au vizat pe jurnaliști” în Rusia, mai ales în legătură cu conflictul din Ucraina, a remarcat cu regret OSCE.

D.M.