14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 6:10
No menu items!

OSCE anunţă că a pierdut contactul cu altă echipă de observatori în Ucraina

spot_img

Echipa de observatori a fost oprită la Severodonețk de către bărbați înarmați

 Didier Burkhalter OSCE osce

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa a anunțat vineri că a pierdut contactul cu a doua echipă de observatori reținuți joi seara de către bărbați înarmați, la Severodonețk, în estul separatist prorus al Ucrainei, relatează AFP și Reuters.

„Misiunea de observare specială a OSCE a pierdut joi, în jurul orei 19.00 contactul cu mai mulți membri ai echipei sale” formate din patru străini și un traducător ucrainean care lucrau în regiunea Lugansk, a anunțat OSCE pe contul de Facebook. „Echipa a fost oprită la Severodonețk, 100 kilometri nord de Lugansk, de către bărbați înarmați”, a precizat organizația.

OSCE nu mai are informații din 26 mai de la o altă echipă de patru străini dată dispărută în regiunea Donețk.

„Premierul” Republicii Donețk autoproclamate de către proruși în estul Ucrainei, Aleksandr Borodai, a declarat joi că nu are nici o informație privind soarta acestor patru observatori ai OSCE.

Anterior, insurgenții proruși din regiunea separatistă ucraineană Lugansk au anunțat vineri eliberarea a patru observatori ai OSCE pe care i-au reținut cu o zi în urmă, a anunțat agenția Interfax citată de EFE.

Alt grup de 11 observatori a fost deţinut pentru o scurtă perioadă de timp, în regiunea Doneţk.

C.A.