30 C
București
marți, 16 august 2022 - 22:14
No menu items!

Oscar Pistorius a propus un aranjament financiar părinţiilor Reevei Steenkamp

spot_img
Oscar Pistorius a propus un aranjament financiar părinţiilor Reevei Steenkamp
foto: guardian.co.uk

Campionul paralimpic, Oscar Pistorius încearcă să ajungă la un aranjament financiar pe cale amiabilă cu părinţii logodnicei sale Reeva Steenkamp, pe care a ucis-o la 14 februarie, pentru a evita astfel un proces civil, anunţă, marţi, un cotidian sud-african, citat de AFP.

Avocaţii sportivului în vârstă de 26 de ani, doresc ca acest caz să fie soluționat înainte de deschiderea procesului penal, care urmează să aibă loc în martie 2014 și propun despăgubiri pentru pierderea veniturilor şi prejudiciu moral, scrie cotidianul sud-african.

Reeva Steenkamp avea o situaţia materială foarte bună și îşi ajuta din punct de vedere financiar părinţii pensionari. Presa sud-africană susține că părinţii solicită pagube în civil de trei milioane de ranzi (220.000 de euro).

Reeva Steenkamp, care ar fi împlinit 30 de ani la 19 august, era un model cunoscut în Africa de Sud. Ea a fost împuşcată de Oscar Pistorius în noaptea de 13 spre 14 februarie, în locuinţa sportivului din Pretoria.

Pistorius susţine că a crezut că în casă i-au intrat hoţi şi a tras focuri de armă fără să ştie că Reeva s-a trezit pentru a merge la baie. În cadrul audierilor preliminare din februarie, acuzarea a încercat să demonstreze că Pistorius ştia cine era victima sa şi că împuşcăturile au venit ca urmare a unei dispute.

 C.I.