15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 14:36
No menu items!

Oscar de la Renta va fi înmormântat pe 4 noiembrie, la New York

spot_img

Oscar de la Renta, calificat de presa americană drept “icoana modei”, a creat recent rochia de mireasă pentru avocata britanică Amal Alamuddin

 Oscar de la Renta

Creatorul de modă Oscar de la Renta, care a murit pe 20 octombrie, la vârsta de 82 de ani, va fi înmormântat la New York, în cadrul unei ceremonii private organizate pe 4 noiembrie, la care vor participa familia şi prietenii apropiaţi, notează Reuters.

Ceremonia funerară privată va avea loc la biserica St. Ignatius Loyola de pe Park Avenue, în Manhattan, New York, potrivit revistei Vogue.

Designerul de origine dominicană Oscar de la Renta, ale cărui creaţii au fost purtate de vedete de la Hollywood şi soţii ale preşedinţilor americani, a murit pe 20 octombrie, în casa sa din Connecticut, înconjurat de familie. Potrivit postului american de televiziune ABC News, designerul fusese diagnosticat cu cancer în 2006.

Oscar de la Renta, calificat de presa americană drept “icoana modei”, a creat recent rochia de mireasă pentru avocata britanică Amal Alamuddin, care s-a căsătorit cu actorul american George Clooney.

El a fost considerat unul dintre cei mai mari stiliști ai lumii, cunoscut în special pentru rochiile sale romantice.

Oscar de la Renta a devenit faimos în anii 1960, îmbrăcând-o pe fosta Primă Doamnă a Statelor Unite Jacqueline Kennedy.