-1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 7:50
No menu items!

Orientul Îndepărtat Rus este afectat de fumul toxic provenit de la incendiile forestiere

spot_img

Fumul toxic provocat de incendiile forestiere severe din Siberia continuă să se răspândească în Orientul Îndepărtat Rus, afectând sever populația.

Iacuţia, capitala Republicii Saha, precum şi alte peste 60 de aşezări din regiune sunt afectate de fum dens, provenit de la incendiile masive care au loc în regiune, au anunţat, luni, autorităţile.

Purtat de vânt, fumul se îndreaptă spre est, a avertizat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea Habarovsk din Orientul Îndepărtat rus.

Locuitorii au fost îndemnaţi să poarte măşti de protecţie când ies afară din case şi să ţină uşile şi ferestrele închise.

Pompierii au anunţat luni 190 de incendii în Republica Saha.

Conform datelor Serviciului Aerian pentru Protecţia Pădurilor, suprafaţa totală afectată de incendii s-a redus uşor în comparaţie cu ziua precedentă, la aproximativ 697.000 de hectare.

Potrivit raportului, peste 2.000 de membri ai echipelor de intervenţie au fost desfăşuraţi în regiune. Aeronave pentru stingerea incendiilor au fost, de asemenea, trimise pentru a proteja satele de incendiile active în această zonă.

La nivel naţional, peste 6.500 de pompieri se luptă în prezent cu cele peste 300 de incendii răspândite pe o suprafaţă totală de 853.000 de hectare.

Numeroase focare din zonele nepopulate din Rusia sunt lăsate, însă, să ardă.

Conform EFE, incendiile forestiere din Rusia au devastat deja peste 1,7 milioane de hectare, aproape toate în Republica Saha.

Republica Saha, cu o suprafaţă de peste 3,08 milioane de kilometri pătraţi, este cea mai mare entitate din Federaţia Rusă.