4.2 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 21:57
No menu items!

Organizatorii Raliului Sibiui: Ediția din 2014 va fi cea mai mare provocare din istorie

spot_img

raliulsibiului.ro

Raliul Sibiului și-a propus să devină unul dintre cele mai bine organizate raliuri din circuitul ERC – European Rally Championship, care va avea 12 etape anul viitor.

”În 2014, Raliul Sibiului se află în fața celei mai mari provocări din istorie și vom face tot posibilul ca etapa de anul viitor să candideze la premiul pentru cel mai bine organizat raliu”, a afirmat Sorin Itu, organizatorul etapei de la Sibiu.

Acesta a paricipat marți seară, la Paris, la gala premiilor din ERC, organizată de Eurosport Events, promotorul campionatului. La ceremonie a participat, alături de alți 250 de invitați, și Jean Todt, președintele Federației Internaționale de Automobilism.

În afara premiilor acordate câștigătorilor din sezonul 2013, Eurosport Events i-a premiat și pe cei 12 organizatori ai etapelor din sezonul 2013, urmând ca, din sezonul viitor, să se acorde și ”Premiul pentru cea mai bună etapă” din campionat.

Una din noutățile anunțate cu ocazia galei de la Paris a fost și faptul că, începând cu 2014, se vor acorda și trei titluri speciale pentru cei mai buni piloti pe zăpadă, asfalt și macadam.

Raliul Sibiului, programat pentru prima oară în istorie în perioada de iarnă (27 februarie – 1 martie 2014), va decide cel mai probabil titlul de campion pe zăpadă și gheață.

”Este o idee nouă care îi va ambiționa și mai mult pe piloți, mai ales că participanții vor beneficia de o mediatizare și mai mare pe platforma Eurosport la nivel pan-european, iar acest lucru înseamnă o prezență mai mare de echipaje pe lista de start a fiecărei etape”, a mai spus Sorin Itu.

Titlul de campion pe zăpadă și gheață se va acorda după primele trei etape ale sezonului: Jaennerallye Austria, Rally Liepaja Letonia și Sibiu Rally Romania.

Raliul Sibiului a fost inclus pentru a doua oară consecutiv în Campionatul European de Raliuri, decizia fiind luată luna trecută.

Vlad Bârleanu