2 C
București
vineri, 1 decembrie 2023 - 3:09
No menu items!

Organizatorii Raliului Moldovei au definitivat programul. Vezi harta și atracțiile principale

spot_img

 raliu sibiu

Raliul Moldovei Moinești, programat în perioada 25-27 iunie, propune concurenților un format compact, alcătuit din 11 probe speciale, împărțite de-a lungul a două zile și care măsoară 126,02 km din totalul de 321,97 km ai competitiei, potrivit organizatorilor.

Competiția este la a cincea ediție consecutivă și contează pentru a patra etapă din sezonul 2015 al Campionatului Național de Raliuri Dunlop.

Vineri, 24 iunie, echipajele vor parcurge patru probe, împărțite în două bucle identice, cu câte două parcurgeri ale specialelor Trebes și Hemeiuș, aflate în apropierea Bacăului. Ziua se încheie cu superspeciala Speed Park de pe circuitul de karting din oraș. În premieră pentru România, superspeciala va fi transmisa live de posturile TV Dolce Sport si TVR1.

”Pentru ediția de anul acesta, ne-am propus să continuăm pașii importanți făcuti anii trecuți în încercarea de a atrage un public cât mai numeros pe marginea probelor speciale și la televizor. Astfel, în premieră pentru Raliul Moldovei Moinești, prezentarea oficială a echipajelor de joi, parcul de service și verificările administrative se vor desfășsura în centrul Bacăului”, a declarat Adrian Răspopa, președintele ACS Rally Spirit, organizatorul competiției.

Sâmbătă, 25 iunie, atât parcul de service, cât și comandamentul întrecerii se vor muta în centrul Moineștiului. Echipajele vor mai avea de parcurs trei bucle, alcătuite din câte două speciale. Primele două bucle vor fi identice, cu câte două parcurgeri ale specialei-regină a întrecerii, în lungime de 26,22 km și suprafață mixtă de rulare, formată din macadam și plăci de beton.

Urmează proba Runcu, lungă de 5,35 km, în apropierea orașului. Ultima buclă va fi compusă din speciala Runcu și dintr-o versiune scurtată la 13,97 km a probei Moinești. Pe ultimii 5 km ai probei Moinești, vor fi amplasate 12 camere de filmat, pentru o transmisiune live.

Raliul se va încheia sâmbătă, festivitatea de premiere fiind programată de la ora 19:00.

V.B.