Organizațiile PSD, despre violențele din Piața Victoriei: acțiune pusă la cale în laboratoarele de la Cotroceni

Mai multe organizații PSD au reacționat, sâmbătă, și l-au acuzat pe președintele Klaus Iohannis de complicitate la determinarea și pregătirea acțiunilor violente din Piața Victoriei și de subminarea autorității statului, prin reacțiile sale publice.

Protestul de ieri este momentul de maximă intensitate al unei acțiuni puse la cale cu mai mult timp în urmă în laboratoarele de la Cotroceni. Iohannis a cerut de mai multe ori demiterea Guvernului și a atacat în mod repetat Guvernul prin declarații iresponsabile. De exemplu, a acuzat premierul de trădare națională pentru că a avut întâlniri cu reprezentanții statului Israel, a întrebat retoric dacă Guvernul mai are bani de pensii și salarii etc. Scopul președintelui a fost și este acela de a răsturna prin violență actuala majoritate parlamentară și electorală.

Președintele a girat politic toate mesaje de incitare la ură și acțiune violentă împotriva PSD, a Guvernului, dar și împotriva tuturor membrilor, simpatizanților și susținătorilor de orice fel ai PSD. Asistăm nu numai la încercarea de schimbare a majorității prin violență, dar și la o încercare de epurare politică. Toți acești oameni pot ajunge rapid să fie victime ale statului paralel condus de Iohannis. Prin acuzațiile aduse Jandarmeriei, președintele a subminat ordinea în stat. Președintele nu s-a bazat pe nici o analiză oficială înainte de a face acuzații.

Președintele a comandat Procuraturii să deschidă dosare penale conducătorilor Jandarmeriei. Intruziunea directă în activitatea Procuraturii este încă o acțiune tipică a statului paralel. Președintele încearcă astfel să-i timoreze pe jandarmi pentru ca acțiunile violente ale protestatarilor să-și poată atinge scopul de a dărâma Guvernul. Nu mai rămâne decât să iasă și să spună ”Corupția ucide”, ca la Colectiv, și să ceară ”guvernul meu”. Acesta este de fapt scopul acțiunii sale.

Președintele a implicat în acțiunea sa partidele politice ale opoziției, care au susținut în mod direct operațiunea de dărâmare prin violență a Guvernului. Pentru că nu au susținere populară, PNL și USR au inventat un nou popor, Diaspora, în încercarea de a-și legitima acțiunea. PNL și USR, la comanda lui Iohannis, acționează împotriva democrației pluripartide.

Președintele și-a ignorat atribuția de mediere între instituții, acuzând instituția fundamentală care asigură ordinea publică și incitând la război civil. Președintele este complice la violență și la tentativa de răsturnare prin forță a ordinii de drept și a rezultatului alegerilor.”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Gorj

Și organizaţia judeţeană Harghita a PSD a transmis că dezaprobă actele de violență care au deturnat demonstrația din 10 august 2018 și a cerut autorităților statului să-i ancheteze pe cei care au incitat la violențe și pe cei care au comis actele de agresiune.

“Diferențele de opinie nu pot justifica niciodată violența. Este grav că astfel de acte de agresiune au fost precedate de îndemnuri, provocări, sau chiar de implicarea directă a unor partide politice din opoziție. Este regretabil că o acțiune democratică de protest pașnic s-a soldat cu numeroși răniți și pagube materiale. Românii nu trebuie să fie obligați să trăiască într-o țară frâmântată de violențe și dezbinare. PSD respectă libera exprimare și dreptul cetățenilor de a demonstra în mod pașnic și respinge categoric acțiunile violente.”, se arată în comunicatul transmis de PSD Harghita. 

NICIUN COMENTARIU