0.6 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 5:58
No menu items!

Organizarea congresului PSD, pe agenda CExN de luni. Mai multe organizații au adoptat deja rezoluții de susținere a lui Liviu Dragnea

spot_img

Detaliile privind organizarea Congresului extraordinar al PSD din data de 10 martie şi ordinea de zi a acestuia se află pe ordinea de zi a reuniunii Comitetului Executiv Naţional (CExN) care va avea loc luni la Palatul Parlamentului.

Conducerea PSD urmează să stabilească astfel modul de organizare a Congresului, dar şi dacă vor fi organizate sau nu alegeri şi dacă se va schimba structura Biroului Permanent Naţional, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, la finalul celui mai recent Birou Permanent Naţional.

De asemenea, se va discuta adoptarea unor rezoluţii, precum şi modificarea Statutului PSD. În acest sens, liderii de organizaţii vor depune în cadrul CExN propunerile de modificare a statutului, adoptate în birourile judeţene, acestea urmând a fi centralizare de o comisie specială condusă de secretarul general al PSD, Marian Neacşu. Astfel, un proiect final al noului Statut al PSD urmează să fie supus aprobării Congresului extraordinar din 10 martie.

Cel mai probabil, Liviu Dragnea va fi reconfirmat în funcţia de preşedinte al PSD. Cele mai multe organizaţii şi-au exprimat în această perioadă sprijinul politic pentru şeful partidului şi pentru actualul guvern. Între organizaţiile care au adoptat rezoluţii de susţinere se află filialele PSD Alba, Caraş Severin, Maramureş, Braşov, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Buzău, Dolj, Hunedoara, Harghita, Suceava.

„Prin rezoluţia de susţinere a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, social-democraţii maramureşeni şi-au arătat totala susţinere pentru cel care a obţinut, la cârma acestei formaţiuni politice rezultate remarcabile, care a reuşit să menţină unitatea în partid şi, mai ales, să lupte alături şi în fruntea echipei PSD, pentru asigurarea unei guvernări performante”, se arată într-un comunicat al PSD Maramureş.

Acelaşi ton şi la Caraş Severin, Hunedoara şi Alba.

„Organizaţia judeţeană Hunedoara a Partidului Social Democrat îl susţine necondiţionat pe domnul Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al PSD”, se arată în textul rezoluţiei ce a fost votată de membrii PSD la Conferinţa judeţeană.

„Delegaţia PSD Alba merge la Congres cu un mesaj de unire şi îi invită pe toţi social democraţii din România la Alba Iulia de 1 Decembrie”, se arată într-un comunicat al organizaţiei judeţene.

Şi PSD Botoşani îşi exprimă susţinerea deplină pentru continuarea mandatului actualei conduceri a PSD. „Liviu Dragnea este primul preşedinte al PSD care s-a implicat în elaborarea, implementarea şi monitorizarea unui program de guvernare ambiţios, prin care s-au adus beneficii pentru fiecare categorie socială şi profesională din ţara noastră”, se arată rezoluţia vortată de organizaţia din Botoşani.

Cu unanimitate s-au votat rezoluţiile de susţinere şi la Suceava, Braşov, Constanţa şi Dolj.

„S-a adoptat, cu unanimitate de voturi, o rezoluţie prin care social-democraţii constănţeni îşi reafirmă încrederea şi sprijinul total pentru preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Constanţa, în vreme ce pesediştii doljeni îl laudă pe şeful partidului „pentru rezultatele obţinute la ultimele alegeri parlamentare şi pentru îndeplinirea obiectivelor asumate prin programul de guvernare”.

Pe 21 februarie PSD a decis ca pe 10 martie să aibă loc Congresul extraordinar al partidului, care se va desfăşura la Sala Palatului.

R.D.