1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 9:11
No menu items!

Organizația Mondială a Turismului: Viitorul turismului este în țări ca România

spot_img

În București, s-a lansat un cluster de turism dedicat tinerilor

Taleb_Rifai

România are potențial pentru creșterea turismului, prin dinamism și prin bogăția culturală pe care o deține, a afirmat joi, în București, Taleb Rifai, secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT).

”Organizatia Mondiala a Turismului crede că viitorul turismului este în țări ca România. Noi credem în turismul din România, credem în puterea ei de creștere. România este viitorul Europei, fie că veți crede sau nu, este o țară dinamică”, a spus Rifai.

Europa trimite și primeste aproximativ 55% din turiștii înregistrați la nivel mondial, dar capacitatea de inovare nu mai este la fel de puternică, însă România pune accentul pe tineret și pe inovație, crede Rifai.

În 2013, la nivel mondial, s-au înregistrat 1,1 miliarde de turiști, care au generat aproape 1.400 de miliarde de dolari. Conform statisticilor OMT, turismul este a treia industrie a lumii ca număr de locuri de muncă generate.

”Calatorii tineri vor schimba lumea de mâine. Tinerii au curajul să calatoreasca în locuri în care alții nu îndraznesc să meargă și asta înseamnă că ei generează profit pentru acele destinații în care călătoresc. În prezent, 25% din cele 1,1 miliarde de turiști sunt tineri. Până în 2020, estimăm că segmentul tinerilor cu vârste sub 19 ani care vor călători în lume va fi de 350 de milioane”

Taleb Rifai

Responsabilul OMT a participat joi, la lansarea în premieră mondială un cluster de turism dedicat tinerilor, pomovat de Guvern, prin Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism.

Prin această inițiativă, se urmărește poziţionarea României ca destinaţie turistică pentru tineri, iar clusterul ar urma să faciliteze atragerea de finanţări pentru start-up-urile din domeniu.

Clusterul este o formă de asociere pentru afacerile dintr-un anumit domeniu, care include firme interconectate, furnizori, instituţii și organizaţii conexe.

S.Z.