10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 19:17
No menu items!

Organizația Anonymous a spart site-ul Poliţiei italiene

spot_img

 

organizatia anonymous

Hackerii din Organizaţia Anonymous au spart luni noapte site-ul Poliţiei italiene, reușind  să descarce un număr de peste 3.500 de dosare şi documente cu acces restricţionat. Documentele sustrase cuprind detalii importante ale unor operaţiuni secrete și sub acoperire.

Organizația a revendicat atacul informatic sub denumirea “Operaţiunea Italia”: “De mai multe săptămâni urmărim documentele voastre, mai ales acelea care se referă la interceptările telefonice şi la activităţile sub acoperire ale poliţiei italiene. Multe dintre aceste documente demonstrează lipsa voastră de onestitate. Nivelul de siguranţă al sistemelor voastre este foarte scăzut. Is there any problem, Officer?”, se precizează în comunicatul publicat marți de organizaţia Anonymous.
În cadrul aceluiași comunicat, Anonymous cere cu insitență “introducerea delictului de tortură” în Italia.

Pe site-ul italian al organizaţiei de hackeri au fost postate marţi o serie de  documente secrete, descărcate din arhiva Poliţiei de Stat. Printre acestea se regăsesc și documente privind  cererile de azil politic ale imigranţilor. Pe același site a mai fost postat și un un afiş sarcastic având un slogan instigator: “Poliţia italiană bătută şi descoperită”.