marți, 24 noiembrie 2020 - 9:14

Orez Jollof

Moș Nicolae, sfătuit să păstreze distanța în Europa (Round-up Reuters)

Cu restricții privind adunările de familie, instrucțiuni de a nu se îmbrățișa și o cerere politicoasă adresată Sfântului Nicolae de a „păstra distanța”, Europa...

Armata va coordona logistic vaccinarea anticovid în România. 6 spitale militare devin centre regionale

Ministerul Apărării Naţionale va asigura transportul terestru şi aerian pentru toate dozele de vaccin de la sosirea în ţară a acestora, dar şi preluarea...

Germania interzice artificiile de Revelion pentru a proteja spitalele

Germanilor li se spune să se pregătească pentru interzicerea artificiilor în sărbătorile lor tradiționale de Anul Nou, singura perioadă a anului în care persoanelor...

Loredana, Brenciu, Holograf, Iris, Vunk, pe lista celor aproape 100 de artiști care cer ajutor de stat

Intr-o scrisoare deschisa adresata premierului, vicepremierului si ministrului Culturii, 95 de artisti, intre care Cristi Minculescu, Directia 5, Horia Brenciu, Cargo, Holograf, Loredana, Andra,...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Orezul Jollof,  Benachin sau orez nigerian, este un preparat popular în multe țări din Africa de Vest.  Există mai multe variante ale acestui fel de mâncare, care diferă în funcție de țara în care preparat- Senegal, Gambia, Nigeria,  Liberia, Togo, Camerun, Mali și Ghana.

Ingrediente:

  • 80 de grame de orez,
  • 2 linguri pastă de roșii,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei roșu,
  • 3 căței de usturoi,
  • ½ linguriță pudră de ghimbir,
  • 1 ceapă,
  • ½ linguriță de curry,
  • 250 ml supă de pui sau supă de legume,
  • 2 linguri ulei de arahide,
  • 2 frunze de dafin,
  • sare,
  • piper.

 Mod de preparare:

Curățăm mai întâi legumele, ardeiul, morcovul, ceapa și usturoiul, le tăiem – cuburi medii și, într-o crăticioară, le fierbem cu apă cât să le acopere.

reteta

Când legumele s-au frăgezit, se strecoară supa prin sită și, folosind un blender sau presa de legume, transformăm legumele într-o pastă.

Amestecăm pasta de legume cu supă de pui sau cu supă de legume(puteți folosi zeama de la legumele fierte mai sus), pasta de rosii, pudră de ghimbir  și curry și dăm amestecul în clocot.

Între timp, spălăm orezul în mai multe ape și îl lăsăm la scurs pentru câteva minute.

Când amestecul de legume a ajuns la punctul de fierbere, adăugăm orezul.

reteta1

Fixăm flacăra la foc mic și acoperim cu un capac pentru 10 minute.

Ajuns spre final, se condimentează orezul după gust cu sare și piper.

reteta2

Se servește ca atare sau sub formă de garnitură.

reteta4

Poftă bună!

Nicoleta Popa

Acțiunile caritabile și stresul pandemiei i-au adus unui milionar român minimul de pedeapsă pentru tentativă de omor

Trimis în judecată pentru tentativă de omor, după ce a înjughiat o angajată de mai multe ori în gât, piept și adomen, milionarul Mihai...

Coronavirusuri strâns legate de virusul pandemic, descoperite în Japonia și Cambodgia. Niciunul nu e capabil să infecteze oameni

Două congelatoare ale unor laboratoare din Asia aunt scena unor descoperiri surprinzătoare, scrie revista Nature, în premieră. Mai mulți cercetători au găsit un coronavirus...

Premierele pandemiei: OMS a dat „undă verde” unui vaccin anti-polio aflat încă în faza de studii

După o serie de rezultate pozitive din studiile clinice cu vaccinuri COVID-19, dezvoltatorii caută acum aprobări de „utilizare de urgență”, care ar putea da...

Reîncepe sau nu școala în februarie? Ministerul Educației face precizări, după declarația unui secretar de stat

Ministerul Educației vine cu precizări oficiale cu privire la modul în care va continua școala în România, după ce noul secretar de stat responsabil...

De ce sunt românii nemulțumiți de munca de acasă (Studiu)

Aproape jumătate dintre românii (48%) care muncesc de acasă apreciază faptul că nu mai petrec timp în trafic, însă, pe de altă parte, mai...