joi, 9 iulie 2020 - 17:37

Orez Jollof

Covid-19 ar putea face mai multe victime prin foame, decât prin infectarea directă (Oxfam)

Oxfam, confederație internațională formată din 20 de ONG-uri care lucrează cu parteneri din peste 90 de țări pentru a pune capăt nedreptăților care provoacă...

Danemarca introduce „certificatul” COVID-19

Danemarca a introdus un aşa-numit certificat COVID-19 pentru a facilita planurile cetăţenilor de a călători în străinătate pe perioada pandemiei, a anunţat miercuri Ministerul...

Bulgaria închide din nou cluburile de noapte și interzice adunările publice cu mai mult de 30 de persoane

Cluburile de noapte şi discotecile din interior din Bulgaria se vor închide, spectatorii nu vor mai avea acces la evenimente sportive şi toate adunările...

Doi turiști români, diagnosticați cu COVID-19 în timpul vacanței în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, potrivit datelor comunicate de către autorităţile locale elene Consulatului General al României la Salonic, un cetăţean român aflat...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Orezul Jollof,  Benachin sau orez nigerian, este un preparat popular în multe țări din Africa de Vest.  Există mai multe variante ale acestui fel de mâncare, care diferă în funcție de țara în care preparat- Senegal, Gambia, Nigeria,  Liberia, Togo, Camerun, Mali și Ghana.

Ingrediente:

  • 80 de grame de orez,
  • 2 linguri pastă de roșii,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei roșu,
  • 3 căței de usturoi,
  • ½ linguriță pudră de ghimbir,
  • 1 ceapă,
  • ½ linguriță de curry,
  • 250 ml supă de pui sau supă de legume,
  • 2 linguri ulei de arahide,
  • 2 frunze de dafin,
  • sare,
  • piper.

 Mod de preparare:

Curățăm mai întâi legumele, ardeiul, morcovul, ceapa și usturoiul, le tăiem – cuburi medii și, într-o crăticioară, le fierbem cu apă cât să le acopere.

reteta

Când legumele s-au frăgezit, se strecoară supa prin sită și, folosind un blender sau presa de legume, transformăm legumele într-o pastă.

Amestecăm pasta de legume cu supă de pui sau cu supă de legume(puteți folosi zeama de la legumele fierte mai sus), pasta de rosii, pudră de ghimbir  și curry și dăm amestecul în clocot.

Între timp, spălăm orezul în mai multe ape și îl lăsăm la scurs pentru câteva minute.

Când amestecul de legume a ajuns la punctul de fierbere, adăugăm orezul.

reteta1

Fixăm flacăra la foc mic și acoperim cu un capac pentru 10 minute.

Ajuns spre final, se condimentează orezul după gust cu sare și piper.

reteta2

Se servește ca atare sau sub formă de garnitură.

reteta4

Poftă bună!

Nicoleta Popa

Armata și poliția, mobilizare cu avioane și drone, pentru izolarea în case a 5 milioane de australieni

Cinci milioane de persoane se află joi în izolare la domiciliu în Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, care se confruntă cu...

Cum au recunoscut oficialii americani erorile testelor pentru Covid-19

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor, recunosc că desfășurarea defectuoasă a testelor SARS-CoV-2 în acest an reflectă erorile anterioare în dezvoltarea unui test...

Președintele sârb renunță la restricții după un val de proteste violente

Președintele sârb, Aleksandar Vucic, a declarat miercuri că ar putea fi evitată impunerea unei etape de carantină pentru combaterea reizbucnirii coronavirusului, după ce protestele...

Tăriceanu: Sper la o dezbatere serioasă pe legea carantinării, nu la un „aranjament subteran”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că proiectul de lege privind carantinarea și izolarea persoanelor și bunurilor are o mulțime de probleme și trebuie...

Primarul din Giurgiu: M-am lepădat de tandemul toxic Bădălău-Mina. Candidez din partea Pro România

Primarul din Giugiu, Nicolae Barbu, a transmis o scrisoare către cetățeni prin care îi anunță că s-a ”lepădat” de PSD și de Niculae Bădălău....