1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 2:21
No menu items!

Ordonanță de Guvern: Primarii au 45 de zile să-și aleagă partidul în care rămân

spot_img

Executivul a adoptat actul normativ criticat de Opoziței și Traian Băsescu

Sedinta_Guvern

Guvernul a aprobat, joi, Ordonanța de Urgență privind trecerea primarilor la alt partid decât cel din partea căruia au fost aleși. Primarii, șefii de consilii județene, consilierii locali și consilierii județeni vor avea la dispozitie 45 de zile să aleagă partidul în care vor rămâne până la finalul mandatului.

Victor Ponta a declarat, la începutul ședinșei de guvern, că aspectul cel mai important al ordonanței este deblocarea activității autorităților locale.

Avem azi și ordonanța de urgență cu aleșii locali. Eu îmi asum — spunea cineva că plec din țară; nu plec, plec puțin mai târziu. Cred în primul rând că trebuie să deblocăm activitatea autorităților locale și mai trebuie să facem și un pic de dreptate. Că nu cine strigă mai tare are dreptate. Toți aleșii locali din România în 2012 au fost aleși USL cu Crin Antonescu și cu Victor Ponta lângă ei și azi s-au trezit pedeliști cu Blaga și cu Iohannis. Deci, cât o să fie termenul: exact ca în legea lor, 45 de zile. 45 de zile exact cât a fost în legea PDL-PNL pot să fie independenți, pot să rămână unde sunt sau pot să-și respecte alegătorii. În plus facem și un pic de dreptate, pentru că să candidezi cu USL, Antonescu și Ponta lângă tine, și să trebuiască să te duci acum cu Blaga și Iohannis, e un lucru pe care nu cred că putem să-l cerem cuiva. Nu sunt sclavii, primarii, sclavii pe moșia lui Blaga și Iohannis. Pot să fie liberi și pot să-și servească alegătorii și nimic altceva

Victor Ponta
prim-ministru

Șeful Executivului i-a cerut  vicepremierului Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării, ca, după ședința de guvern, să prezinte în cadrul unui briefing de presă forma finală a ordonanței.

Valeriu Motoc