18.4 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 18:54

Ordinul Arhitecților din România și Universitatea “Ion Mincu”, parteneriat cu Primăria sectorului 6

spot_img

Vicepreședintele Ordinului Arhitecților din România, lector universitar dr. Emil Ivănescu, a semnat, săptămâna aceasta, alături de rectorul Universității de Urbanism și Arhitectură “Ion Mincu”, prof. dr. arhitect Marian Moiceanu, și de fostul arhitect-șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu, un parteneriat cu Primăria sectorului 6. Acordul implică propunerea unor soluții profesionale, creative și practice de amenajare a unor zone din Sectorul 6, atât pentru o calitate superioară a spațiului public destinat cetățenilor din sector, dar și ca o măsură de încurajare a arhitecților stagari din București.  

Primăria sectorului 6 a fost reprezentată, la semnarea acordului, de primarul Gabriel Mutu, dar și de arhitectul-șef al primăriei, Marcel Bera, și de Administratorul Public, Adrian Vigheciu. 

Văd în acest parteneriat cheia succesului pentru îmbunătățirea imaginii acestui oraș. Voi propune extinderea parteneriatului la nivelul întregii Capitale. Îmi doresc o dezvoltare armonioasă, unitară, dar și o identitate a fiecărui sector. Pentru Sectorul 6, poarta de intrare dinspre Vestul țării în București, ne propunem susținerea acestor concursuri de proiecte, prin care vom da posibilitatea tinerilor, aflați la început de drum, să se exprime creativ și să aducă plusvaloare orașului“, a declarat primarul Gabriel Mutu. 

La rândul său, rectorul Universității de Urbanism și Arhitectură “Ion Mincu” a reiterat nevoia acestui parteneriat, în beneficiul tuturor părților, precum și necesitatea unei viziuni integrate, prin care să se îmbine creativitatea studenților și capacitatea de implementare a ideilor acestora de către administrația publică locală.

La propunerea administratorului public al Sectorului 6, reprezentanții arhitecților au acceptat și o dezbatere mai amplă pe acest subiect, care se va desfășura în prima jumătate a lunii mai, la sediul Primăriei Sectorului 6.

R.D.