13.3 C
București
miercuri, 29 septembrie 2021 - 1:16

Orban:”La Congres se va alege între a fi sau a nu fi”/ “Nu aş vrea să ajungem în luptă corp la corp”

spot_img

Ludovic Orban susține că a aflat care este strategia adversarilor săi prin care ar controla voturile la Congresul din 25 septembrie despre care spune că “au făcut planificări”. “Nu aș vrea să ajungem în luptă corp la corp”, a adăugat Ludovic Orban.

Orban: “Nu se va alege între Orban și Cîțu, ci între a fi sau a nu fi”

“La congresul ăsta nu este vorba de a alege între Ludovic Orban şi Florin Cîţu. Este vorba de a alege între a fi şi a nu fi. Dacă părea în urmă cu două luni o alegere între, să spun, două variante, nu la fel de bune, dar una bună şi una mai puţin bună, din păcate, acum este o alegere într-o variantă evident bună şi o variantă evident rea pentru PNL”, a declarat Orban, duminică, la Focşani.

Orban explică ce strategie ar avea adversarii săi

„Pe 25 septembrie va fi o zi grea, dificilă, o zi de cumpănă. Credeţi-mă ce vă spun, ne vom confrunta cu o tentativă de a schimba opţiunea oamenilor, inclusiv acolo. Deja s-au făcut planificări, cum se controlează votul în filialele în care preşedinţii au fost recrutaţi cu arcanul în echipa de presiune care doreşte să siluiască voinţa membrilor PNL. Cum se face controlul, cine face controlul, nu se controlează o filială de către cineva din filiala respectivă, ci se controlează de reprezentanţi din altă filială. S-a stabilit mecanism dublu de control, le cunosc toată strategia, toate planurile. Noi trebuie să transmitem un mesaj clar. Toţi membrii PNL care vor veni la Congres vor vota liber, secret şi fără control, şi oricine va încerca să controleze votul membrilor PNL va încălca grosolan democraţia şi va fi penalizat de noi, cei care vrem cu adevărat ca voinţa liberalilor să fie respectată”, a transmis Orban.

Orban avertizează: “Nu aș vrea să se ajungă în luptă corp la corp”

„Nu aş vrea să ajungem în luptă corp la corp. Toată această tentativă trebuie să se oprească, a mai spus Orban.

Ludovic Orban s-a aflat duminică la Focşani pentru a-şi prezenta, în cadrul şedinţei Colegiului Director Judeţean Vrancea, moţiunea în baza căreia candidează la preşedinţia partidului.

Moţiunea lui Orban a primit 59 de voturi din 60 valabil exprimate, în timp ce moţiunea lui Florin Cîţu nu a primit niciun vot valabil.

C.D.