5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022 - 11:49
No menu items!

Orban pune al 6-lea secretar de stat la Educație, acoperind lipsa celor doi plecați în campanie electorală

spot_img

Ludovic Orban a decis să suplinească absența celor doi secretari de stat din Ministerul Educației, plecați în campanie electorală în plin haos la începerea școlii. Soluția găsită de Orban a fost înființarea celui de-al șaselea post de secretar de stat în minister. Și tot cu responsabilitate pe învățământul preuniversitar.

După ce doi secretari de stat din Ministerul Educației au intrat în concediu chiar înainte de începerea școlii, fiind plecați în campanie electorală, un al șaselea post de secretar de stat a fost înființat, pentru ca activitatea celor doi să fie suplinită.

“Art 16 se modifică și va avea următorul cuprins: (1) În cadrul Ministerului Educației și Cercetării își desfășoară activitatea 6 secretari de stat și un subsecretar de stat, numiți și eliberați din funcție prin decizie a prim-ministrului”, se arată într-o hotărâre a Givernului.

Potrivit edu.ro, un secretar de stat la Educație câştigă lunar 16.640 de lei brut.

Cel de-al şaselea secretar de stat se va ocupa de învățământul preuniversitar, potrivit surselor Edupedu.ro, în ciuda faptului că există deja un secretar de stat pe acest domeniu, Luminiţa Barcari, dar aflată acum în concediu.